Menü

Minden amit érdemes tudni az izomgyengeségről!

Veress Máté - HillVital
2021. 06. 07. 13:05:00

Az izomgyengeséget másnéven myastenia-nak nevezik. Az izomgyengeséget 2 csoportba lehet sorolni. Az egyik a valódi izomgyengeség ami során az izom által kifejtett erő sokkal kevesebb mint ami várható lenne. 
 

Az ilyen betegségek közé tartozik az izomdisztrófia is.
 

Az érzékelt izomgyengeség esetében a beteg csak úgy érzi, hogy több energiára van szüksége, hogy az izmai erőt fejtsenek ki. Az izmok viszont normálisnak tekinthetőek. Ez jellemző lehet a krónikus fáradtság szindrómára. Van olyan, hogy az adott izomgyengeség megerőltetés miatt vagy igénybevétel miatt alakul ki, ezt viszont nem szabad összekeverni az izomfáradtsággal.
 

Az izomgyengeséget úgy is lehet csoportosítani, hogy milyen izmokat érint. Létezik az úgynevezett proximális izomgyengeség ami inkább azokat az izmokat érinti amelyek a törzshöz vannak közelebb addig a disztális izomgyengeség csak a végtagok izmainak a gyengeségét érinti.

Az izomgyengeségnek súlyossági fokozatai vannak. Ez a skála 6 fokozatból áll. A 0-dik szint az izomösszehúzódás hiányát jelzi, az 5-tös fokozat a normális izomerőt jelzi. Az első szintnél észrevehető lehet némi összehúzódás, de az ízületeknél nem észlelhető elmozdulás.

Az izomgyengeség hátterében a meghúzódó izomsejtek is állhatnak. Egy tanulmány szerint az izomgyengeséget a kalciumhiány okozhatja. Volt egy olyan elképzelés is ami alapján az izmokban felgyűlt tejsav okozza az izomlázat valamint az izomgyengeséget is. Sok szakember szerint nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a tejsav okozza az izomgyengeséget. a tejsav képes viszont felborítani a szervezet elektrolit-egyensúlyt és ezzel így közvetve hat az izmok képességeire.

A Kapsamax Extra balzsam 8 gyógynövényt tartalmaz és így nagyszerűen segíthet neked a különböző izomfájdalmak legyőzésében.

Izomgyengeség izomfájdalom

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés