Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Amit az izomlázról tudni kell!

Amit az izomlázról tudni kell!

Veress Máté - HillVital
2019. 12. 06. 15:09:00

Egy új elmélet szerint az erőteljes edzés utáni fájó érzést a sejteken belüli kalciumfeldúsulás okozhatja.

Egy erős edzés hatására a rostok megfeszülnek, jelentősen felszaporodnak a kalciumionok, s ennek következtében működésbe lép egy fehérjebontó enzim, amely gyulladást idéz elő.

Az izomlázat a következő módokon előzhetjük meg:

- kerüljük a betonon való futást
- alapos bemelegítéssel
- mozgás előtt és közben kalcium és magnézium pótlása
- fokozatosan felépített edzéstervvel
- megfelelő levezetéssel, nyújtó gyakorlatokkal

Hogyan kezeljük?

- meleg vizes borogatás
- forró fürdő
- hideg – meleg váltózuhany
-
szauna
- óvatos masszázs, esetleg gyulladáscsökkentő krémekkel, balzsamokkal kombinálva
kiegészítésként E- vitamin szedése javasolt
ne mellőzzük teljesen a mozgást, fokozatosan, lassan lehet terhelni a fájós testrészt
mikroszakadásos izomláznál viszont teljes nyugalom!

 

Koffein: A koffein növeli a pulzust és az oxigén felvételt. Fokozza a keringést és a hatására az anyagcsere növekszik. Sokkal hamarabb dolgozza fel a szervezet az anyagcsere által létrejött melléktermékeket.

Jegelés: Ezt ctyoterápiának nevezik. Nagyon hatásos a gyulladásos folyamatok miatt kitágult hajszálerek összehúzására. Sajnos sokaknál probléma adódhat a hideg elviselése miatt. Akik kezdők vagy csak néhány alkalommal sportolnak egy héten, azoknak inkább hideg vizes borogatás ajánlott. Akik rendszeresen sportolnak ajánlott a jegelés vagy a jégzselé közvetlenül edzés után.

Kis intenzitású kardio edzés:
A kis intenzitású edzés jó lehet az izomláz kezelésében. Az alkalmazása nők és férfiak esetében is 20 percig kell tartania és az intenzitásnak 60-70%-osknak kell lennie.

Nem biztos, hogy mindig kialakul az izomláz, de egy intenzívebb edzés után nem szabad megijedni ha mégis kialakul. Ez csupán az izmok válasza a szokásosnál nagyobb megterhelésre. Az izomláz a legártalmatlanabb fájdalmak közé tartozik.
 

Az izomláz okai és kezelése

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt a jó idő! Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen könnyedén meg is fázhatunk ebben a még csalóka időben. Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amely segíthet, hogy megelőzd a megfázást!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.