Menü

A váll körüli izomletapadás tünetei

Veress Máté - HillVital
2021. 06. 22. 10:35:00

Az izomletapadás elsődleges tünetei a görcsösség, a kötöttség ami akármilyen izomcsoportot érinthet akármilyen genetikai hajlamtól vagy fizikai terheléstől függően. 
 

A nagyon sok berögzült mozgás valamint cipekedés és nehéz fizikai munkák és persze a sok stressz is kiválthatja a problémát. 
 

Sok esetben helyi panaszokkal is együtt jár, mint a nyak, hát, váll és karfájdalom de érezhetsz zsibbadást és érzéskiesést is. 
 

Olyan is kialakulhat, hogy egy mélyebb izomcsoportot érint az említett kötöttség. Ebben az esetben számos idegvégződést irritálhat és a vér megfelelő áramlását is képes akadályozni.

A lapocka körüli izmok nagyon összetett feladattal rendelkeznek. Az egyes izomrostok egymáshoz tapadása segíti a normális koordinációt és a kar mozgatását is. Abban az esetben ha ezek az izmok nagyon feszesek és görcsösek, akkor akár túl nagy nyomást is kifejthetnek az ízületekre. Emiatt nem fog az oxigén frissülni a testben és sokkal kevesebb levegő fog jutni a tüdőbe is ami légzési problémákat okozhat. A kellemetlen tünetek felerősödhetnek ha nem mozogsz rendszeresen és ha nem táplálkozol egészségesen. Nagyon negatív hatással van a pszichés stressz is az egész testre.

Mindig törekedni kell arra, hogy vérkeringés frissüljön, mivel a pangás csak károsítja a szervezetet.

Ha nem megfelelő a vérkeringés, akkor az adott izom leépül. A gyógymasszázs nagyon jót szokott tenni az izomletapadásnak és persze a már említett rendszeres testmozgás. Érdemes minden nap vagy egy héten röbbször legalább 30 percet mozognod. Akár futás, séta vagy valamilyen sport megfelelő.


Nagyszerű megoldás lehet még a Kapsamax Extra nevű balzsam ami 8 gyógynövény segítségével képes kezelni az izomgörcsöket és egyéb izomfájdalmakat.

Ne feledd, hogy sose szabad elhanyagolni az ilyen problémákat!

Izomletapadás a vállban.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!