Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A D-vitamin előnyei

2021. 01. 11. 12:30:00 Veress Máté - HillVital

A D-vitamin legfőképpen a téli időszakban szokott fontos lenni. Télen sajnos sokkal kevesebb a napsütés és ezért nagyon fontos ennek a vitaminnak a pótlása. 
 

De miért is annyira fontos ez a szervezet számára valamint hogyan pótolhatod a legjobban? Most kiderül!
 

Csak a nap vitaminjának szokták nevezni a D-vitamint. Ezt a vitamint a szervezetünk a napfény hatására képes termelni. Amikor süt a nap akármilyen évszakban, akkor érdemes legalább 15-30 percet tölteni a napon, hogy a szervezet képes legyen előállítani a D-vitamint.
 

Nagyon fontos még a várandós nők számára is, mivel ha nincs elegendő D-vitamin a szervezetben, akkor megemelkedhet a vérnyomás és akár rángógörcsök is előfordulhatnak. A nem megfelelő D-vitamin szint okozhat koraszülést is.


Azoknál a gyerekeknél akik 1 éves korukig nem kapnak elegendő D-vitamint, sokkal nagyobb az esélye, hogy később 1-es típusú cukorbetegség alakul ki. 1 éves korig legalább 2000 nemzetközi egység D-vitaminra van szükség.

Egyre több ember küzd valamilyen autoimmun betegséggel, ami nagyban összefüggésben van a D-vitaminnal. Az alacsony D-vitamin szint képes megnövelni a Crohn betegség kialakulását, a reumát és a lupust is.

Nagyon fontos a csontozat számára. A D-vitamin és a kalcium együttese felel a csontok egészségéért. A D-vitamin segíti a kalcium munkáját, ezért nélküle a csontok sokkal törékenyebbek lennének.
 

Az alacsony D-vitamin szinttel rendelkező embereknél nagyobb eséllyel alakul ki Alzheimer-kór és demencia.
 

Nátha vagy influenza esetén mindenkinek a C-vitamin jut eszébe, azonban nagyon fontos a D-vitamin is. A megfelelő szint esetén sokkal nehezebben kapod ezeket a betegségeket.

Krónikus fejfájás esetén is nagy szolgálatot tehet a D-vitamin. Az alacsony D-vitamin szint megnöveli sajna a fejfájás esélyét.

Mindenképpen érdemes tehát a D-vitamin pótolni. Nem csupán a napfénnyel juthatunk D-vitaminhoz hanem néhány étel is van amiben található (gomba, lazac, tej) de ezek sajnos nem képesek biztosítani a megfelelő mennyiséget. Ajánlott étrend-kiegészítőt fogyasztani, ugyanis azzal pótolhatjuk a megfelelő mennyiséget ha nincs napfény akár hetekig. Csakis jó minőségű D-vitamint ajánlott szedni, és ezt megtudjuk neked adni.

Jó minőségű d-vitamin.