Joghurtban pácolt csirkemell recept - Így csináld!
Nem mindennapi, joghurtban pácolt csirkemell recept. A hús a joghurttól omlós és szaftos lesz, a fűszerektől az íze különleges.
Hozzávalók:
- 3 db csirkemellfilé
A páchoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring (friss)
- 400 g joghurt - görög
- 1 mokkáskanál só
- fehér bors (őrölt)
- 1 db citrom reszelt héja
A hússütéshez
- 3 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket felszeleteljük. A fokhagymát és a rozmaringot finomra aprítjuk, és a sóval, a borssal és a reszelt citrom héjával a joghurthoz adjuk. Jól összekeverjük, hogy a fűszerek egyenletesen legyenek a pácban. A felszeletelt csirkemellet egyenletesen beborítjuk a páccal. Azt egészet lefedjük alufóliával, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A hússzeletekről a joghurtos pác nagy részét eltávolítjuk. Egy serpenyőben kevés kókuszolajon a húsok mindkét oldalát 4-5 percig sütjük. Salátával, párolt zöldségkörettel vagy burgonyával tálaljuk.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
