Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Joghurtban pácolt csirkemell - Így csináld!

2024. 06. 04. 13:52:00 Hillvital.hu

Ha te is finom szaftos csirkemell receptek után keresgélsz, akkor ezt a nem mindennapi joghurtban pácolt csirkemell receptet neked is ki kell próbálni! 

A hús a joghurttól omlós és szaftos lesz, a fűszerektől az íze különleges.
 

Hozzávalók a joghurtban pácolt csirkemellhez:

- 3 db csirkemellfilé
 

A joghurtos pác csirkemellhez

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 szál rozmaring (friss)

- 400 g joghurt - görög

- 1 mokkáskanál só

- fehér bors (őrölt)

- 1 db citrom reszelt héja
 

A hússütéshez

- 3 evőkanál kókuszolaj
 

Elkészítés:

A csirkemelleket felszeleteljük. A fokhagymát és a rozmaringot finomra aprítjuk, és a sóval, a borssal és a reszelt citrom héjával a joghurthoz adjuk. Jól összekeverjük, hogy a fűszerek egyenletesen legyenek a pácban. A felszeletelt csirkemellet egyenletesen beborítjuk a páccal. Azt egészet lefedjük alufóliával, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A hússzeletekről a joghurtos pác nagy részét eltávolítjuk. Egy serpenyőben kevés kókuszolajon a húsok mindkét oldalát 4-5 percig sütjük. El is készült a joghurtos csirkemell sütőben. Ez után már csak salátával, párolt zöldségkörettel vagy burgonyával tálaljuk. 

 

A joghurtban pácolt csirkemell egészségügyi előnyei a következők lehetnek:

 

Könnyen emészthető fehérjeforrás: A csirkemell magas fehérjetartalommal rendelkezik, és a joghurtban való áztatás tovább fokozhatja a fehérje emészthetőségét. A joghurtban található tejsavbaktériumok elősegíthetik az emésztést és a tápanyagok jobb felszívódását.

 

Probiotikus hatás: A joghurtban található élő tejsavbaktériumok pozitív hatással lehetnek az emésztőrendszerre. A probiotikumok segíthetnek a bélflóra egyensúlyának fenntartásában, javítva ezzel az emésztést és erősítve az immunrendszert.

 

Csökkentett zsírtartalom: A joghurtban pácolt csirkemell általában alacsonyabb zsírtartalommal rendelkezik, mint a hagyományosan feldolgozott csirkemell. Ez lehetővé teszi az egészséges táplálkozást és a testsúly kontrollját.

 

Magas tápanyagtartalom: A joghurtban való pácolás lehetővé teszi a csirkemell számára, hogy a joghurt tápanyagait felszívja. A joghurtban található kalcium, B-vitaminok, magnézium és más fontos tápanyagok hozzájárulhatnak az egészséges táplálkozáshoz és a megfelelő testműködéshez.



Joghurtban párolt csirkemell recept