Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A kanyaró tünetei és kezelése

A kanyaró tünetei és kezelése

Veress Máté - HillVital
2020. 03. 18. 09:07:00

A kanyaró egy fertőző megbetegedés, amely lázzal és kiütéssel jár. Hazánkban a kötelező oltásnak köszönhetően nagyon ritka, de külföldről behurcolt esetek előfordulhatnak.
 

A védőoltást először 12-15 hónapos korban kapják a gyermekek, majd később emlékeztető oltást. Bizonyos korosztályok ez alól kivételek (1969 előtt születettek), valamint az 1969 és 1990 között születettek részben védettek. De az utána született korosztály gyakorlatilag teljesen védett e fertőzéssel szemben.
 

A kanyaró egy igen fertőző vírusos megbetegedés, amely cseppfertőzéssel, azaz köhögéssel és tüsszentéssel terjed. Lappangási ideje kb. 10 nap. Lázzal kezdődik, majd megjelennek a hurutos tünetek: orrfolyás, száraz köhögés, valamint kötőhártya-gyulladás. Négy nap múlva megjelennek a kiütések, legelőször az arcon, a fül mögött, utána a hajas fejbőrön, végül az egész testen. Ezek eleinte halványak, majd sötétebb élénkvörös, de barnás árnyalatúak is lehetnek.  A méretük is egyre nagyobb lesz, a bőrből kissé kiemelkednek, összefolyhatnak, de teljesen egybefüggő bőrpírt nem okoznak. Mielőtt megjelennek a kiütések, a szájüreg nyálkahártyáján vöröses udvarral körülvett fehéres felrakódások láthatók. A testen nyirokcsomó megnagyobbodások is előfordulhatnak. A betegség az esetek többségében szövődmények nélkül 1-3 hét alatt lezajlik. A kiütések a megjelenésük sorrendjében tűnnek el, ilyenkor kis, korpázó hámlás vagy barna foltok még láthatók bőrön.

Kezelése, szövődményei

A szövődménymentes kanyaró kezelése elsősorban tüneti kezelés: lázcsillapítás, ágynyugalom. 

Néhány esetben sajnos halálos szövődmény is kialakulhat kanyaró esetén. A legsúlyosabb - szerencsére ritkán előforduló- már a kiütések halványodása során kialakuló agyvelőgyulladás, amely elsősorban a kamaszkoron túli fiatalok életét veszélyeztetheti. Szövődményként a tüdőgyulladásnak két formája is létrejöhet. Egy másik, bakteriális forma is előfordulhat, illetve középfülgyulladás.

Kanyaró tünetei és kezelése.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod a Nagydíjnyertes könyvünket, elektronikus formában