Barion Pixel
Menü

A leggyakoribb egészségügyi kockázatok karácsonykor

Veress Máté - HillVital
2019. 12. 05. 09:09:00

Vannak olyan dolgok amikre érdemes odafigyelni karácsonykor, mert akár baleset vagy egészségügyi probléma is lehet belőle.
 

A karácsonyi pulykát nem ajánlott megmosni.
 

Fagyasztott pulyka esetén oda kell figyelni, hogy teljesen kiolvadjon. Ne legyenek rajta jégkristályok, a belsejében sem. Fontos, hogy át legyen sütve teljesen, de úgy, hogy a hús egyik része se legyen rózsaszín.


Nagyon veszélyesek lehetnek a régi karácsonyi fények is, ugyanis a régi égők kiéghetnek és balesetet is okozhatnak vagy akár fel is gyulladhat tőle valami. Nem érdemes minden évben ugyanazokat a díszeket használni, érdemes néhány évente újakat vásárolni, abból is a minőségibb darabokat.


Decemberben, karácsony közeledtével sokkal több a közlekedési vagy csupán esésből történő baleset.

Az esős vagy havas időben nagyon könnyen megtörténhet a baleset. Még a sportos és fiatal emberek is szenvedhetnek balesetet egy óvatlan mozdulattól is. A legnagyobb veszélyben az idősebbek vannak akik egyedül élnek. Esetleg nagyon nagy hó és jég esetén ajánlott azoknak a tömegközlekedést használni akik nem annyira szeretnek vezetni ilyen időben.

Általában az emberek sokkal többet esznek karácsonykor mint másmilyen ünnepen.

Túlsúlyosak vagy cukorbetegek esetében ez sokkal veszélyesebb. Egy karácsonyi vacsora akár az átlag kalóriabevitel többszörösét is tartalmazhatja. Érdemes csak egészséges karácsonyi ételeket készíteni. A túlzott alkoholfogyasztás sem ritka karácsonykor ami szintén veszélyeket rejt. Ittas állapotban sokkal könnyebb balesetet szenvedni az időjárási viszonyok miatt. Az alkoholfogyasztást mindenképpen érdemes csökkenteni ebben az időszakban.

Télen 50%-al magasabb a tüdőgyulladás kialakulásának az esélye mint az év bármelyik más szakaszában.

Ilyenkor több embernél alakul ki influenza, fertőzés vagy valamilyen légúti betegség. A gyakori alapos kézmosással és a megfelelő öltözködéssel megelőzhető a betegség kialakulása.

Ha ezekre odafigyel az ember, akkor mindenképpen megelőzhetünk elég sok lehetséges problémát illetve balesetet.

 

Egészségügyi kockázatok karácsonykor

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!