Menü

Fűszerek, amelyekkel karácsonyi hangulatot varázsolhatsz

Veress Máté - HillVital
2020. 11. 26. 08:49:00

Narancs

A narancsot mindannyian imádjuk az íze miatt, és ráadásul pont ebben az időszakban találhatunk belőle a legtöbbet a boltok polcain. Ezen kívül pedig ki ne imádná a narancshéj fantasztikus illatát a lakásban.

Ezért a narancs héját ne dobd el, hanem rakd rá a radiátorra, és miközben megszárad, csodás illatot hagy maga után. De illóolaj formájában is érdemes kihasználnunk a lehetőséget, és egy párologtatóba csöpögtetni belőle. Ezután pedig nincs más dolgunk, mint egy meleg takaró alatt élvezni a narancs csodálatos illatát.
 

Fahéj

A fahéjról egyébként is szinte mindenkinek a karácsonyi sütemények és a forralt bor jut az eszébe. De emellett nem szabad elfeledkezni a nyugtató hatásáról sem. A fahéjat tehetjük díszítésként is az adventi koszorúba, de ha teszünk mellé egy kis narancsot is, akkor nemcsak látványos asztali díszt készíthetünk, hanem biztosan mindenki imádni fogja az illatát is.

 

Vanília

A vanília édes illatát vannak, akik kifejezetten nem szeretik, mégis a karácsonyi időszak egyik kihagyhatatlan fűszere. Ugyan a vaníliarúd beszerzése viszonylag költséges, de számtalan illóolaj segítségével pótolhatjuk, azonban vigyázni kell, mert a túlzott vaníliaillat a lakásban kifejezetten émelyítő is lehet. Viszont kis mennyiségben és más fűszerrel vagy gyümölccsel párosítva igazán hangulatossá varázsolhatjuk az otthonunkat.

 

Alma

Az alma és a fahéj kifejezetten olyan párosítás, amelynek az illatától máris mindenki látja maga előtt a karácsonyi asztalt, a fenyőfát és a karácsony összes kellékét együtt. Ráadásul különleges hangulatot teremt az egész lakásban, és biztosan minden vendég imádni fogja ezt a két illatot együtt, a család többi tagjáról nem is beszélve.

 

Szegfűszeg

A szegfűszeg is kihagyhatatlan kelléke a forralt bornak és más ételeinknek is. Ráadásul azok közé a fűszerek közé tartozik, amely melegítő hatással rendelkezik, így díszítésként és az ételekbe is érdemes minél többet használni belőle. De illóolajként is próbálkozhatsz vele a karácsonyi hangulat megteremtéséért.


Varázsolj karácsonyi hangulatot fűszerekkel.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!