Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Kelkáposzta-főzelék egészségesen

2019. 12. 05. 13:03:00 Sági Zsolt - HillVital

Egészséges kelkáposzta főzelék recept, melyet szinte biztos, hogy a család többi tagja is szeretni fog.

Hozzávalók

- 2 ek. kókuszolaj

- 0,5 kg kelkáposzta

- 20 dkg burgonya

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 kisebb fej vöröshagyma

- 1 tk. pirospaprika

- köménymag

- majoránna

- fehérbors, só

Elkészítés

A kelkáposztát megmossuk, és csíkokra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, és kisebb kockákra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát is felvágjuk. A kókuszolajon megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a kelkáposztát. Majd felöntjük annyi sós vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, amíg a burgonya és a káposzta megpuhul.

Ha kész, akkor szűrőkanál segítségével kiveszünk egy kis tál burgonyát. Összetörjük pürének, és besűrítjük vele a főzeléket. Hozzáadjuk a fűszereket, egyet forralunk rajta.

Bármilyen feltéttel tálalhatjuk.

Egészséges kelkáposzta főzelék recept.