Egészséges kelkáposzta főzelék recept, melyet szinte biztos, hogy a család többi tagja is szeretni fog.
Hozzávalók
- 2 ek. kókuszolaj
- 0,5 kg kelkáposzta
- 20 dkg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 tk. pirospaprika
- köménymag
- fehérbors, só
Elkészítés
A kelkáposztát megmossuk, és csíkokra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, és kisebb kockákra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát is felvágjuk. A kókuszolajon megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a kelkáposztát. Majd felöntjük annyi sós vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, amíg a burgonya és a káposzta megpuhul.
Ha kész, akkor szűrőkanál segítségével kiveszünk egy kis tál burgonyát. Összetörjük pürének, és besűrítjük vele a főzeléket. Hozzáadjuk a fűszereket, egyet forralunk rajta.
Bármilyen feltéttel tálalhatjuk.