Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezekre lesz szükséged egy komoly túra során

2022. 02. 17. 11:50:00 Veress Máté - HillVital

Egy túrázás sokféleképpen veheti igénybe az embert és a felszerelést is. Adunk most néhány tippet, hogy milyen felszerelésre lesz szükséged egy komolyabb túra során. Nézzük is, hogy mikre van szükséged!

 

Nagyon fontos egy hálózsák!
 

A körülmények és a lehetőségek miatt gyakran teljesen felesleges a hálózsák és helyette megteszi egy takaró vagy ponyva is. Viszont a hálózsák nagyszerű lehet egy hideg, változékony és kiszámíthatatlan időben. 0 Celsius fok alatt viszont egyáltalán nem elhanyagolható egy hálózsák használata. Vannak menedékek is amelyekben általában nincs annyira hideg, de érdemes a hideg időben a hálózsák.
 

Sátor

Sok esetben a sátor a komfort és a kényelemnek az eszköze. Akkor előnyös a sátor ha sokat vagy egy helyen és szereted a dolgaidat összepakolva és menetkészen tudni. Akik már tapasztaltabb túrázók azok nem igazán szoktak vinni sátrat, mert mindig csak annyi felszerelést szeretnek vinni amit éppen használnak.
 

Függőágy

Hasznos „szállás” alternatíva lehet a függőágy. Bizonyos helyeken nagyon fontos és hasznos lehet mint ahogy elsőre hangzik. Nagy előnye, hogy megvéd a földön lévő rovaroktól és a vizes, nedves talajtól is. Az viszont a hátránya, hogy elég nehéz megszokni a benne való alvást.
 

Ivózsák használata

Sok túrázó tartja feleslegesnek és sokan pedig el sem indulnának nélküle. Egy lakott területen történő túra során tényleg felesleges, azonban egy messze a civilizációtól lévő túrán már nagyon jó lehet. Nagy előnye, hogy mindig kéznél van és biztosítja az ivást. Van egy nagy hátránya is mégpedig, hogy mindig tisztítani kell.
 

Életmentő lehet egy hordozható víztisztító

Ez egy nagyon hasznos találmány, ugyanis ha távoli túrára mész a hegyekbe, erdőkbe, akkor ez sokat segíthet ha esetleg elfogyott az ivóvized.


Szükséges dolgok egy komoly túrához.