Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ha szereted a kenyeret és még fogyni is akarsz, ezt edd! Itt a recept:

2020. 02. 26. 10:06:00 Egresi Attila - HillVital

Kenyér helyett mit egyek? Sokszor tesszük fel magunknak ezt a kérdést.
 


Nem egyszerű feladat, hiszen a kenyér a magyar konyha egyik meghatározó eleme. Ismerek olyat, aki a dinnyét is kenyérrel eszi, na meg a húslevest is... Ha fogyókúrázol, vagy egyszerűen csak odafigyelsz az egészséges táplálkozásra, akkor bizony finomított lisztből készült kenyeret és termékeket száműznöd kell az életedből.
(A finomított lisztekről itt írtunk)

 

Ha képtelen vagy a kenyér elhagyására, most egy olyan alternatívát mutatunk, ami nem csak a fogyókúrázóknak, hanem a diétázókak, cukorbetegeknek, glutén érzékenyeknek is hatékony módszer.

 

HÁZI KENYÉR

Elkészítése nagyon egyszerű, nem igényel bonyolult műveleteket. Napokig eláll, és íze nagyon finom! Igazi bűntudatmentes recept!
 

Hozzávalók:

-125 g rozsliszt
-190 ml víz
-1 evőkanál olaj (pl. oliva)
-1 db. M-es méretű tojás
-17 ml
almaecet
-1 csipet

Előmelegítjük a sütőt 200 ℃-ra. A lisztkeveréket egy tálba töltjük, hozzáadjuk az olajat, sót és a tojást, majd az előzetesen összekevert almaecet-víz elegyet. Fakanállal összekeverjük a masszát. Kezdetben túl hígnak tűnhet, de pár keverés után a liszt felveszi az összes vizet. Formázzunk belőle egy kis labdát, majd hagyjuk pihenni 10 percig. Tíz perc elteltével a tészta már kézzel is könnyebben formázható. Ha zsemlét szeretnénk osszuk kisebb darabokra. Ha nagyobb kenyeret sütünk, akkor hagyhatjuk egy darabban. Formázzuk a kívánt alakúra. A lisztkeverék gluténmentességéből adódóan nem lesz olyan sima a tészta, mint egy hagyományos kenyértészta, de nem kell aggódni, mert a sütés közben szépen ki fog simulni. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt és helyezzük bele a tésztát. Amikor a sütő elérte a sütési hőfokot, tegyük az egészet a sütőbe. Kisebb bucik esetén elég a 45 perc sütési idő. Nagyobb kenyér készítésekor 60-75 perc az elkészítés ideje.

Íme az elkészített kenyér

Ultra Low Carb kenyér - tökmag és mandulaliszttel, szénhidrát csökkentett.