Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Hogyan kerülhető el a kertészkedés utáni izomgörcs?

2022. 01. 07. 09:15:00 hillvital.hu

A kertészkedés utáni izomgörcs igen gyakran megesik.

Bár ez egy megnyugtató szenvedély, a legtöbb esetben nehéz munkával is jár.
 

Leggyakrabban a téli pihenés, semmittevés után jelentkezik. Ez nem véletlen. Ilyenkor sok esetben hirtelen megerőltetjük magunk. A jó időnek örülve azonnal munkához is látunk, ám elfelejtkezünk arról, hogy a téli időszakban ez kimaradt vagy csak kisebb mértékben fordult elő.
 

Mikre érdemes odafigyelni, hogy elkerüljük az izomlázat?
 

Először is ne ugorjunk rögtön fejest a teendőkbe. Igaz, hogy tavasszal rengeteg a teendő, viszont azzal nem érünk sokat, ha az izomláz miatt ugyanúgy képtelenek vagyunk elvégezni. Erre a legegyszerűbb módszer, hogy apránként haladjunk a teendőkkel. Ne akarjuk egy nap alatt megváltani a világot.
 

Mielőtt nekilátnák a feladatok elvégzésének, melegítsünk be egy kicsit. Sétáljunk egy 5-10 percet. Addig mérjük fel, hogy mit is akarunk csinálni. Kicsit mozgassuk meg a vállainkat és a nyakunkat. A vállainkat mozgassuk körkörösen.
 

Ne maradjunk 10 perctől tovább egy helyben. Végezzünk közbe néhány perces sétát. Ha lehajolunk, hajlítsuk be a térdünket.
 

Ha végeztünk, vegyünk egy kellemes fürdőt vagy zuhanyt.
 

Ha esetleg mégis jelentkezne izomfájdalom, akkor érdemes bevetni a Kapsamax Extra balzsamot. Az erős paprikát tartalmazó krém izomgörcsök, és izomfájdalmak esetén nyújthat segítséget.
 

Kenjük be vele a fájdalmas helyen, és hagyjuk, hogy hasson. Fontos, hogy használat után ne nyúljunk a szemünkbe!

 

Kertészkedés utáni izomgörcs.