Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A 7 legfontosabb kerti teendő májusban

2022. 05. 02. 10:22:00 Veress Máté - HillVital

Ha van saját kerted, akkor van benne teendő is. Májusban eljön általában a jobb idő és végre lehet élvezni a kinti létet. Most feltöltődhetsz és pihenhetsz is.
 

Vannak viszont munkák amiket érdemes elvégezned mielőtt relaxálsz. Ezeket lesznek most bemutatva.
 

Ami fontos az a fűnyírás!
 

A fűnyírás számít a leggyakoribb májusi munkának. Már sokan persze elkezdik áprilisban is. Májusban van a legnagyobb növekedési időszakban a fű, ezért akár hetente kétszer is vágni kell.
 

Figyelj az öntözésre!
 

Májusban már előfordulhatnak a száraz időszakok. Ilyenkor persze kiemelten kell figyelni az öntözésre. Erre a legjobbak a kora reggeli illetve az éjszakai órák. Ilyenkor párologtatnak a legkevesebbet a növények.
 

Régi növények gondozása és újak ültetése
 

Már elnyíltak mostanra a kora tavaszi hagymások. A kókadozó virágoknak szedd le a hulló szirmait valamint a száraz részektől. Érdemes lehet ültetni az egynyári növényeket.
 

Táplálni kell a talajt!
 

A tavasz lehet a legjobb időszak arra, hogy tápláld a földet amibe aztán veteményezni fogsz. Ez a föld fog igazán gazdag termést hozni.
 

Érdemes palántázni!
 

A kora tavasszal elvetett zöldségeket már lehet ilyenkor palántázni. Ha nem tetted meg még április végén, akkor ki lehet ültetni a kertbe a paradicsomot, a paprikát, a zellert, a spárgát és a karalábét is. Ha a fűszernövényeket eddig lakásban tartottad, akkor azokat is ki lehet tenni az erkélyre vagy az udvarra.
 

Meg kell metszeni a cserjéket!
 

Ebben az időszakban kell megmetszeni a cserjéket és a bokrokat. Erre a tevékenységre egy hűvösebb napot kell választani. Amikor elhervadtak a virágos cserjék, akkor érdemes a kívánt formára metszeni azokat.
 

A kártevők elintézése
 

Májusban jelenik meg a legtöbb kártevő. Éppen ezért fontos odafigyelni a növényvédelemre is. A legjobb védekezés lehet a megelőzés. Ha esetleg vannak jól bevált praktikáid, akkor már alkalmazhatod azokat.
 

Kertészkedés májusban.