Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Hogyan kerüljük el az ünnepi súlygyarapodást?

2021. 06. 17. 11:27:00 Sági Zsolt - HillVital

Az ünnepek alatt sokan úgy gondolják, hogy büntetlenül ehetnek-ihatnak, felelőtlenül habzsolhatnak...
 

Így sajnos könnyen felszaladhat néhány kiló. Hogyan kerülhetjük el a súlygyarapodást és az ünnepi rosszulléteket. 
 

Ehhez adunk tippeket!
 

Felmérések szerint egy átlagember az ünnepek alatt egy nap alatt 6000 kalóriányi ételt-italt fogyaszt el. Ez szinte majdnem háromszorosa annak, amennyit kellene. Nézzük, hogyan csökkenthetjük a napi kalóriabevitelt!
 

Sokan a napi három főétkezés között éhségüket nassolással, édességekkel csillapítják. Ha már nassolunk, figyeljünk oda arra, hogy mit! Válasszunk egészséges nassolnivalókat (zöldség, gyümölcs)!
 

Főétkezéseknél csökkentsük az adagokat! Együnk kisebb tányéron kisebb adagokat! A kevés adagot salátával egészítsük ki!

Ne együnk tévénézés közben, mert így sokkal többet fogyasztunk, mint amikor a terített asztalnál ülünk. Akkor az étkezésre koncentrálunk.

Ne együnk csak azért, mert előttünk van az étel! Ha már csak a „szemünk kívánja”, akkor jobb, ha felállunk. Az agynak legalább 15 percre van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a jóllakottság érzését, tehát ha várunk egy kicsit, lehet, hogy már nem is érezzük éhesnek magunkat.

Ne menjünk üres hassal vásárolni, mert többet pakolhatunk a kosarunkba. Ilyenkor számos olyan fölösleges élelmiszert is hajlamosak vagyunk hazavinni, amelyeket máskor nem. Azt pedig muszáj megenni, nem mehet kárba!...

Mérsékeljük az alkoholfogyasztást! Nemcsak a szörnyű másnap miatt, hanem a magas energia-bevitel miatt is. Ha választanunk kell, válasszunk egy könnyű bort!

Ha úgy érezzük, hogy kissé túlettük magunkat, a további nassolás helyett húzzunk kényelmes öltözetet, és menjünk el sétálni!  Ha szükség van rá, menjünk ki, és lapátoljuk el a havat a ház előtt!
 

Így kerülheted el az ünnepek utáni súlygyarapodást.