Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Kerüld el az ételmérgezést!

Kerüld el az ételmérgezést!

Sági Zsolt - HillVital
2021. 06. 17. 11:31:00

Egy ételmérgezés esetén először is utána kell nézni azoknak az élelmiszereknek amelyek a probléma hátterében állnak.
 

Ezekkel az ételekkel kell óvatosnak lenned.
 

A húsfélék nagyon sokszor tudnak okozni ételmérgezést, főleg ha nyersen vagy nem eléggé megsütve fogyasztod.


Nagy darab hús esetén érdemes használni húshőmérőt. Így lehetsz csakis biztos abban, hogy a hús maghőmérséklete elérte a megfelelő szintet ahhoz, hogy elpusztuljanak a kórokozók. A legtöbb baromfiban található szalmonella vagy clostridium is. Nem ajánlott megmosni a húst főzés előtt, mert így a kórokozók bejuthatnak a konyhába.

A gyümölcsök és a zöldségek is okozhatnak akár ételmérgezést, mivel a szállítás során bármikor megfertőződhet szalmonellával, E.coli-val vagy lisztériával.
Nyers fogyasztás előtt mindenképpen meg kell mosni alaposan, ha nem eszed meg a héját akkor is. A csírákra is érdemes odafigyelni, mert a nyers és nem megfelelően hőkezelt csírák is tartalmazhatnak szalmonellát. A gyerekek, az idősebbek és azok akiknek le van gyengülve az immunrendszerük azoknak inkább ajánlott hanyagolni a csírák fogyasztását.

Sajnos a tejtermékek is képesek ételmérgezést okozni.
Ebben is található akár szalmonella, E.coli és lisztéria is. Ezek a kórokozók nagyon veszélyesek az idősekre és a kisgyerekekre. A pasztőrözés minden esetben elpusztítja a kórokozókat, éppen ezért a pasztőrözött tej ajánlott mindig és az ilyen termékek közül érdemes vásárolni.  

Nagyon óvatosnak kell lenni a tojással is.
A legtöbb szalmonellás megbetegedést a tojás szokta okozni. A kórokozók általában a héjon szoktak lenni, de a tojás belsejében is megtalálható.
A tengeri halak és a tengeri herkentyűk ritkán szoktak ételmérgezést okozni. Ezeket mindenképpen csak megbízható helyről szerezd be. Veszélyt jelenthet a nyers osztriga fogyasztása is. Csak akkor ajánlott az elfogyasztása ha hőkezelve van és biztos vagy benne, hogy friss.

Tehát fontos, hogy mindig vizsgáld át az ételeidet és persze járj utána a származásának is. Reméljük sokat segített ez a cikk abban, hogy te is elkerülhesd az ételmérgezést.

 

Kerüld el az ételmérgezést!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.