Ha nem tudnátok, milyen desszertet készítsetek karácsonykor, akkor most itt egy nagyon jó ötlet.
Nézzük is a hozzávalókat, amelyek 1 rúdhoz elegendőek:
- 15 dkg süteményliszt
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 0.5 dkg vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 3 tojás
- 3 dkg apróra vágott csokoládé
- 2 dkg mazsola
- 7,5 dkg kristálycukor
- 7,5 dkg aszalt gyümölcs
- 7,5 dkg porcukor
A díszítéshez használhatunk porcukrot, aszalt gyümölcsöt vagy pisztáciát.
Nézzük az elkészítését! A vajat vagy a margarint keverjük habosra a porcukorral, vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Keverés közben adjuk hozzá a tojások sárgáját. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, miután a kristálycukrot hozzáadtuk. Verjük készre, majd lassan keverjük bele az előző habosított masszába. Ha ez megvan, akkor keverjük bele a gyümölcsöket, a mazsolát, a csokit és a lisztet is. Vajazzunk ki egy őzgerincet, és süssük 50 percig 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kihűlt, díszítsük porcukorral, esetleg csokoládé bevonattal, és szórjunk rá aszalt gyümölcsöt és pisztáciát.
Itt egy másik gyümölcskenyér recept is amit érdemes elkészítened.
Nézzük is, hogy mikre van szükséged:
- 4 db tojás
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg édesítőszer
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg aszalt gyümölcs
A tojás sárgáját, az édesítőszert és a margarint habosra kell kavarni, aztán a lisztet hozzá kell adni a masszához. Az aszalt gyümölcsöket apróra kell vágni és hozzá kell adni a tésztához. A tojás fehérjéből habot kell keverni, aztán pedig óvatosan a tésztába kell keverni. Egy őzgerinc sütőformát ki kell bélelni sütőpapírral, aztán pedig tűpróbáig kell sütni. Akár ízlés szerint lehet bele tenni diót, mandulát vagy csokoládé darabokat is. 180 Celsius fokon kell megsütni 20 percig. A előkészületekkel együtt 60 perc alatt megvan az egész sütemény.
Ha egy nagyszerű desszertre vágysz, akkor mindenképpen készítsd el valamelyiket a 2 recept közül, mert nagyon finom és ha egészségesen készíted el, akkor egy nagyon finom édességet kapsz. Készítsd el te is!