A kellemes idővel megérkezett a fagyizás időszaka is.
Aki egészségtudatosan táplálkozik, túl sokat nem fogyaszt belőle.
Néha azért elcsábulunk, s kedvet kapunk egy kis hideg finomságra. De nem kell egyből a fagyizóba rohanni, a fagyit elkészíthetjük otthon, házilag is. Ráadásul egészségesebben!
A következő csokifagyit fagylaltgép nélkül is elkészíthetjük.
Hozzávalók / 4 adag
- 2 db tojás
- 4 ek. xylit (nyírfacukor)
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg étcsokoládé
- 2,5 dl habtejszín
Elkészítése:
Válasszuk szét a tojásokat, majd a sárgáját a nyírfacukor felével keverjük össze alaposan. Ezután keverjük hozzá a kakaót is. A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd hűtsük le! Ha lehűlt, adjuk hozzá a tojásos keverékhez! Kézi mixerrel verjük fel a habtejszínt, s keverjük a masszához. A maradék cukrot verjük fel a tojásfehérjével, és tegyük bele a maradék feldarabolt csokoládét. Az egészet mixeljük össze, végül tegyük egy fagylaltos tálba. Kb. 6 órára tegyük a fagyasztóba. Ha kivettük, már nyalhatjuk is a finom, házi csokifagyit!