Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Egy hatásos, házi fokhagymás-citromos elixír recept

hillvital.hu
2023. 05. 26. 11:35:00

A fokhagymás-citromos elixírt már nagyon régen ismerik a természetgyógyászok. 
 

Ha természetes immunerősítőkről beszélünk, akkor szinte biztos, hogy a top 3 hely egyikén megtalálhatjuk a fokhagymát.

A fokhagymával kombinált citrom erősíti az immunrendszert és lúgosítja a szervezetet. Emellett a C-vitamin tartalmának köszönhetően megköti a szabadgyököket. A fokhagyma képes csökkenteni a gyulladást a szervezetben. Ennek oka, hogy a fokhagymában található kéntartalmú vegyületek, például az allicin, szulfidok és polifenolok gátolják a gyulladásos folyamatokat azáltal, hogy gátolják a gyulladásos enzimek aktivitását és csökkentik a gyulladásos mediátorok termelődését.

 

Íme a fokhagyma elixír recept, kezdjük a hozzávalókkal:

A fokhagyma elixír készítése:
 

Első lépésként megpucoljuk a fokhagymát és a citromot. Ezután apró darabokra vágjuk mind a kettőt. Mikor össze vágtuk, akkor hozzáadunk 2 liter vizet és lassan felfőzzük a keveréket. Mikor elkezd főlni, akkor azonnal levesszük a lángról és hagyjuk, hogy természetesen hűljön ki.  Amikor elérte a szobahőmérsékletet, akkor leszűrjük szitán és bele töltsük üvegbe. A szűrőben maradó rostot dobjuk el. Hűtőben tároljuk az elixírt.
 

Napi egy kupicás pohár elixír fogyasztása javasolt, 2 órával a fő étkezés előtt, ezt legalább 3 hétig, majd 1 hét szünet és ismét 3 hét fogyasztás frissen készített elixírből.
 

Mikor érdemes elvégezni a fokhagyma citrom elixír kúrát?
 

Az év bármely szakában elvégezhető a kúra. Ennek ellenére ősszel és télen történő alkalmazása, fogyasztása lehet különösen előnyös. Ez nem véletlen, hiszen a szervezet általában ilyen a legkiszolgáltatottabb a betegségekre és vírusokra.
 

Fogyasztása után egész nap fokhagyma szagom lesz?
 

Ez egy igen gyakori kérdés a fokhagyma citrom elixírrel kapcsolatban. Ugyanakkor tapasztalatok alapján az mondható el, hogy a fokhagyma nem érezhető sem a gyomorban, sem pedig a szájban. A citrom savai képes tompítani a kellemetlen fokhagyma szagot, valamint leszerelve és nem szétrágva, a gyomorban oldódik ki a jellegzetes fokhagyma szag.
 

Házi fokhagymás-citromos elixír.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés