Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A kevés alvás súlyos következményei

2021. 06. 08. 10:36:00 Veress Máté - HillVital

Napjainkban  súlyos probléma az alváshiány. Sajnos lehet, sokan nem tudják, de hosszú távon növeli a krónikus betegségek kialakulásának az esélyét.
 

Agykárosodás: A hosszú távú, nagymértékű alváshiány károkat okozhat az agyban, és az agysejtek pusztulásához is vezethet.


Stroke: A kevés alvás megnöveli az esélyét a stroke kialakulásának. Azoknak is vigyázniuk kell, akik teljesen egészségesek.


 

Csontritkulás: Sajnos a nagyon kevés alvás akár csontritkuláshoz is vezethet, mivel nem tudnak a csontjaink olyan hatékonysággal regenerálódni, mint amikor normálisan kipihenjük magunkat.Szívproblémák: Szívbetegség is kialakulhat a kevés alvás miatt, és ez akár halálos kimenetelű is lehet.

Felgyorsulhat az öregedés:  Ha nem alszol eleget van rosszul alszol mindig, akkor sokkal hamarabb kialakulnak a ráncok és sokat csökken a bőr rugalmassága.


Genetikai elváltozások: A kevés alvás sajnos molekuláris szinten is hat az emberre. Az alváshiány összefügg a krónikus betegségekkel mint a magas vérnyomás valamint az elhízás is.
 

Daganatos betegségek: Sajnos több daganatos betegségnek a rizikóját illetve a kimenetelét befolyásolja az ha nagyon keveset alszol. 
 

Kevesebb élettartam: Tudnod kell, hogy aki nagyon keveset alszik annak az élettartama is csökkenhet, ehhez még hozzájárul több rizikófaktor is mint az elhízás, az alkoholizmus, a cukorbetegség és a magas vérnyomás is.

Mindenképpen figyeljünk oda arra, hogy mennyit alszunk, mert nem éri meg az egészségünkkel játszani.

 

A kevés alvás következményei.