Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Tudod, hogyan kezeld otthon a fájó derekat?

2021. 06. 17. 11:38:00 Sági Zsolt - HillVital

A fájó derék kezelésében az otthoni pihentetés lehet a legjobb megoldás! 

Ha magunk szeretnénk kezelni a derékfájásunkat, akkor 1-2 napon keresztül feküdjünk otthon folyamatosan, és csak a WC-re menjünk ki.

Ha ez egyáltalán nem segítene, akkor növeljük a pihenés időtartamát 1-2 hétre.
 

Ha kezd enyhülni a fájdalom, akkor folyamatosan kezdjük el terhelni a derekunkat, ne emeljünk, és ne hajoljunk le!

Majd elkezdhetünk mozogni, ilyenkor a legjobb az úszás heti 3-4 alkalommal.

Ha nagyon makacs a derékfájás, akkor ajánlott a fizikoterápia és a gerinctorna. Ilyenkor megtanuljuk, hogyan kell elvégezni helyesen a gyógytornagyakorlatokat. Ezek a gyakorlatok hozzájárulnak a gerinc izmainak erősítéséhez, valamint a tartás javításához. Ezeknek a gyakorlatoknak a rendszeres végzésével megelőzhető a fájdalom újbóli kialakulása.

Hosszútávon a gyógytorna igen hatékony módszernek számít a derékfájás, valamint hátfájás, lúdtalp, gerincfájdalom, nyaki fájdalom és egyéb mozgási problémák kezelésében.

Ha a panaszok ezután sem szűnnek, ha zsibbad, vagy nem érezzük a derekunkat, akkor viszont érdemes egy orvost felkeresni. 
 

Szóba jöhetnek még a konzervatív orvosi terápiák is.
Ebben az esetben különböző lehetőség is felmerülhet az akut fájdalom csökkentésére.

 

Vényköteles gyógyszerek: Igen gyakori, hogy a problémát az orvosnak jelezve egy erősebb, de nem szteroid tartalmú gyógyszert ír fel. Ezt orvosi utasításra kell szedni.
 

Vény nélkül kapható krémek: Vény nélkül is szerezhetünk különböző hatású gyulladás-, és fájdalomcsökkentő krémeket. Hatalmas a választék, azonban arra mindenképp ügyeljünk, hogy ha tehetjük, akkor kerüljük el a szteroid tartalmú krémeket. Mi a HillVitaltól ilyen jellegű derékfájdalomra a Maximum balzsamot tudjuk ajánlani, amely 19 gyógynövény tartalmával segít a gyulladás, valamint a fájdalom csökkentésében.
 

Tapaszok: Hatásukban a krémekhez állnak közel. Segítenek a gyulladás, valamint a fájdalom csökkentésében. Mivel csak fel kell helyezni, ezért használatuk igen egyszerű.

 

Szteroid injekció: Kijelenthető, hogy ez a fajta kezelés szinte a legerősebb és rövid időn belül képes megszüntetni a fájdalmat. Azonban ha a fájdalom valódi okát nem találjuk meg és a szteroid injekciók hatására támaszkodunk, akkor azt később nagyon megbánhatjuk. Hosszútávú alkalmazása esetén ugyanis képes felborítani az anyagcserét és a hormonháztartást is, valamint az ízületeket is károsíthatja.
 

Ezeken kívül több fajta módszer is létezik amivel kezelhető a derékfájás, hátfájás, azonban egyes esetekben nem kerülhető el a műtét.
 

Házi gyógymód derékfájásra.