Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Klorofill mire jó

2021. 05. 25. 13:28:00 Sági Zsolt - HillVital

A klorofill valójába véve egy pigment ami a növények zöld színét kölcsönzi.
 

Az a feladata, hogy magába szívja a napfényt ezzel pedig beindítja a fotoszintézist.

 

Nem csupán a növények számára fontos, hanem nélkülözhetetlen a többi élőlény számára is mivel sok egészségvédő hatása van. A szerkezete nagyon hasonlít a vér hemoglobinjához, annyi a különbség, hogy a hemoglobin vasat tartalmaz a klorofill pedig magnéziumot tartalmaz. A klorofill fogyasztása nagyon fontos az emberi szervezet számára is, több betegség legyőzéséhez is hozzájárul és egészségmegőrző hatása is van.


Nézzük is mire jó a klorofill:

Segít csökkenteni az étvágyat, ezáltal hozzájárul a fogyáshoz is. A klorofill tartalmú ételek fogyasztásával sokkal hamarabb teltségérzeted lesz és sokáig nem leszel éhes sem.

Gyorsítja a sebek gyógyulását, mivel a klorofill elpusztítja a patogén baktériumokat és így lerövidülnek a sebek gyógyulási ideje.

A nehézfémek ellen is nagyon hatásos lehet a klorofill. Segíti a klorofill a nehézfémek kiürülését a szervezetből. Nagyon sok esetben a nehézfémek a talajból, vagy a gyümölcsökből, zöldségekből, de akár a levegőből is a szervezetbe juthat. A klorofill segítségre lehet abban, hogy ezek a káros anyagok eltűnjenek.

Javítja az emésztést és nagyszerű méregtelenítő hatással rendelkezik.
 

A méregtelenítő kúra hatásosságát is javítja nagyban.

A vért is kitisztítja. A klorofill szerkezete nagyon hasonlít a hemoglobinéhez. A klorofill megemeli a vér oxigénszintjét ezáltal hozzájárul, hogy a létfontosságú tápanyagok bejussanak a sejtekbe. Segíti a vérképzést is.

Nagyszerű antioxidáns a klorofill. A klorofill felveszi a harcot a daganatos betegségekkel, a gyulladásokkal, az érrendszeri betegségekkel. Lassítja az öregedést, egészségesebbé teszi a bőrt, a körmöket és a hajat is.
A kellemetlen testszag és a kellemetlen lehelet ellen is beválik a klorofill.

 

klorofill mire jó