Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Milyen hatással van a kollagén az ízületekre?

A kollagén ízületekre, izmokra, csontokra, valamint porcokra is egyaránt hatással van.

A legtöbben már hallottak a kollagénről, valamint annak hatásairól.

Ez nem véletlen, hiszen egy igen népszerű alapanyagnak számít a krémekben, arckrémekben. Használatával segíthetünk a fiatalos és szép külső megőrzésében.

Azonban a kollagén szerepe itt nem ér véget. A kollagén megtalálható az izmokban, porcokban, ízületekben, csontokban, valamint az inakban is. Szervezetünk folyamatosan termeli, azonban ez az idő múlásával lelassulhat. Sajnos ezt a folyamatot nem tudjuk megállítani, azonban a kollagén pótlása nagyon sokat segíthet akár a különböző mozgásszervi panaszok estén.

Ilyenek lehetnek például az ízületek, izmok vagy a csontok okozta mozgásszervi panaszok.

Hogyan segíthet a kollagén az ízület esetében?

A kollagén ízületre való hatása alatt azt kell értenünk, hogy segít megőrizni a porc integritását, annak szerkezetét. Ezt egy gumiszerű szövetként kell elképzelni, ami az ízületet védi. Az idő múlásával a kollagén mennyisége csökken, ami erre a gumiszerű szövetre is hatással van. Ezt követően gyakran megjelennek a kopások. A kollagén külsődleges pótlásával ezt a folyamatot, valamint a vele járó fájdalmat csökkenthetjük.

A kollagén hatása az izomszövet esetében.

A testünkben lévő izomszövetek közel 10%-a áll kollagénből. Ez határozza meg többek között az izmok erősségét. A kollagén kiegészítő szedését olyan esetben is ajánlják, amikor izomtömeg vesztéssel járó betegségről van szó. Ezen kívül izomnövelésre is gyakran alkalmazzák, valamint hasonló okok miatt a kor előrehaladtával járó izom veszteség csökkentésére is.

A kollagén csontokra való hatása.

A kollagén szerepet játszik még a csontok állapotában, azok erősségében is. Ennek köszönhetően a kollagén csontritkulás esetén is nagyon jól helyt áll. Sajnos a korral előrébb haladva a csonttörések kockázata természetes módon nő, azonban hazánkban a csontritkulás is problémát jelent. A kollagén úgy képes ezen segíteni, hogy kalcium kiegészítővel együtt szedve, hatására képes a vérben azon fehérjék mennyiségének a csökkentésére, amelyek a csontsűrűség csökkenését jelzik.

Természetesen a kollagén ezen kívül sokkal több mindenre is kifejti jótékony hatását. Megemlíthető itt még a haj, a körmök, valamint a bőrök állapota is, amelyekre mind jótékony hatással van.

A kollagén hatása az ízületekre