Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Környezetbarát csomagolóanyagok

2022. 03. 18. 10:47:00 hillvital.hu

Többféle környezetbarát csomagolóanyag is létezik, amiket érdemes használnod neked is.

Ha esetleg neked is be kell valamit csomagolnod, akkor érdemes például a kartondobozt választanod.
 

Ez egy nagyon sokoldalú csomagolóanyag és többféle vastagságban is előfordul a terheléstől függően. Az újrahasznosított papírból gyártott dobozok elkészítéséhez sokkal kevesebb energiát, fát és vizet használnak fel és sokkal kevesebb környezeti kárt is okoz a gyártáskor.
 

Viszont azt tudni kell, hogy a kartondobozok nyomtatása is komoly megterhelést jelent a környezet számára, ha a festék nem környezetbarát. Érdemes újrahasznosított papírból készült dobozt használni amire vízbázisú festékkel nyomtatnak.

 

Vannak biokitöltő anyagok is. Nagyszerű választás lehet a fagyapot vagy a bio csipsz is. Sok kellemetlen élménytől óvhat meg a kitöltő anyag, főleg ha törékeny dolgot csomagolsz be. Akár bioalapú ragasztó szalagokkal is lezárhatod a csomagodat ami mindenféle vegyszerek felhasználása nélkül készült.
 

Nem csupán csomagfeladáskor kell dobozba csomagolni, hanem akár egy költözéskor is. Be kell ilyenkor csomagolni a törékeny étkészletet vagy az elektronikai készülékeket is. A poharak, tányérok közé érdemes mindig újságpapírt vagy textilt tenni. A textil többször is újrahasznosítható és erősebb a papírnál.
 

Rekesz helyett érdemes a papírt választani mint a műanyagot. Sokkal kisebb lesz a súlya is a csomagnak és környezet-barátabb is lesz. Elég komoly hatással lehet a költségekre is pozitív irányba persze.
 

Újrahasznosított papírból készülhet még táska illetve szatyor is. Viszont nagyon jó megoldás lehet még ha te is újrahasznosítod a hozzád beérkező csomagoló anyagokat. Ne dobd a kukába a kartondobozt valamint a térkitöltő anyagokat, hanem tedd el. Persze nem kell minden mennyiségben összegyűjteni mindent, csak néhányat, hogyha szükséged van valamire akkor legyen kéznél.  

Környezetbarát csomagolóanyagok.