Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Környezetbarát szórakozás a gyerekeknek!

2023. 12. 12. 10:53:00 hillvital.hu

Ahogy eljött a jó idő, úgy sok kisgyerek a természetbe vágyik játszani. Ez rendjén is van így. Kellemesebb és persze környezetkímélőbb is kint játszani, mint a telefonon, vagy számítógépen játszani, vagy csak szimplán a televíziót nézni.
 

Egy családi ház kertje egyet jelent a biztonsággal, azonban érdemes néhány tényezőre odafigyelni. Érdemes egy kerti tárolót telepíteni, hogy a játékok ott biztonságban legyenek. A tüskés növényeket érdemes elkeríteni vagy nem tartani olyat. Érdemes mindig szem előtt tartani a kisgyerekeket.
 

Ha elegendő hely van a kertben, akkor olyan játékokat is használhatsz amilyenek az iskolában vagy az óvodában vannak. A legnépszerűbb és legegyszerűbb ilyen játék a hinta. Nagyon könnyű megcsinálni és nem is túl drága. A csúszda is egy örök kedvenc a gyerekek körében. Ennél viszont érdemes odafigyelni a biztonságra, mivel könnyedén le lehet róla esni.
 

Nagyszerű szórakozás még a gyerekeke számára a homokozó is. Nagyszerű homokozó készletet is lehet venni amivel kiélhetik a kicsik a kreativitást. Ha egy otthoni mini játszótered van, akkor áthívhatod a gyerekek barátait is és nagyon jól fogják érezni magukat.

 

Amikor nagy meleg van, akkor sok gyerek nem szeret kint lenni, ezért bent maradnak akár hetekig is. Azonban vannak olyan kinti játékok amelyek még nyáron is kicsalogatják őket. Ilyen a trambulin ami nagyszerű szórakozást nyújt gyerekeknek és felnőtteknek is. Ez biztonságos testmozgásnak számít, de még jótékony hatásai is vannak mint hogy elősegíti a jó alvást, nagyszerű stresszoldó és javítja a koncentrációt is.
 

Amiket tudsz azokat érdemes teljesen otthon megcsinálnod mint a hinta. Nagyszerű célbadobós játékot is készíthetsz. Akár konzervdobozokat is lehet dobálni egy vödörbe vagy egy nagy papír dobozba. Ez a játék még a legkisebbeknek is sikerélményt szerezhet. Így sokkal környezettudatosabb lesz az egész.  

Környezetbarát játékok gyerekeknek.