Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Környezetbarát közlekedési módok

2022. 07. 12. 09:52:00 Veress Máté - HillVital

Természetesen vannak olyan környezetkímélő megoldások a közlekedésre amelyek semmilyen üzemanyagot nem igényelnek, csupán emberi erőt.


Az első a kerékpár amit mindenki ismer. A nyugati országokban a kerékpárral való közlekedés már teljesen elfogadott és teljesen hétköznapi dolognak számít. Nagyon sok ember nem is rendelkezik autóval csak biciklivel. Hatalmas előnye, hogy városon belül elég nagy távokat meg lehet tenni vele és ráadásul nagyon egészséges mozgás. Nagyobb városokban pedig még akár gyorsabban is haladhatsz mint az autóval. Egyre több helyen is lehet bérelni kerékpárt, ezért azok is használhatják akiknek nincsen.

 

A gyaloglás a következő. Elég meglepő lehet, de az európai nagyvárosokban a mozgás háromnegyedét a gyaloglás teszi ki. Kétségkívül ez számít a legkörnyezetkímélőbb megoldásnak, hiszen csupán az emberi erő és akarat kell hozzá. Egyébként is ajánlott napi 30 perc séta és a környezetet is véded. Annyi a hátránya, hogy minden embernek véges az energiaszintje, ezért korlátozott távokat lehet megtenni.

 

A roller az utolsó ami ideális választás lehet azoknak, akiknek már unalmas a kerékpár és gyalogolni sem szeretnének sokat. Ez is gyors közlekedési járműnek számít és könnyebben tárolható és szállítható mint egy kerékpár. Nagyon élvezetes vele menni és ez sem szennyezi a környezetet. És itt most nem az elektromosra gondolunk, hanem amit lábbal kell hajtani.  

Érdemes még megemlíteni a villamost is. Átlagosan 97%-al kevesebb energiát fogyaszt mint az autók. Annyi viszont a hátránya, hogy a működéséhez szükséges energia előállítása nem annyira környezetkímélő. Tehát a tömegközlekedés mindenképpen környezetkímélőbb mint ha mindenki autóval közlekedne.

Környezetbarát közlekedési módok