Barion Pixel
Menü

Környezetbarát módon a rovarok ellen!

Veress Máté - HillVital
2022. 07. 15. 12:06:00

Akár otthon is előállíthatsz környezetbarát rovarirtó szert, hogy ne kelljen tárolni a vegyszereket. Több olyan hatékony szert is készíthetsz amelyek megvédik a növényeket a kártevőktől.

 

Gyorsan és egyszerűen elkészítheted őket, ráadásul biztonságosabbak és olcsóbbak is. Ezeket persze virágokra használd ne olyan növényekre amiknek megeszed a termését.


Szappanos rovarírtó spray

 

Csak keverj össze egy kis folyékony szappant vízzel. Tedd a kapott oldatot egy permetezőpalackba és permetezd be vele a növényeket. Hatásos lehet a levéltetvek ellen. A permet lelöki őket a levelekről, a szappan pedig megakadályozza, hogy lélegezzenek. Egy ideig megtapad a szappan a leveleken, ez pedig elriasztja a többi kártevőt.

Fokhagymás és chillis rovarírtó spray

A már elkészített szappanos rovarírtóba tegyél néhány zúzott fokhagyma gerezdet vagy egy kis chilli paprikát. Keverd jól össze, aztán pedig szűrd át. Ne legyen csomós, mert az eltömítheti a szórófejet. A fokhagyma erős illata és a chilli csípős íze szinte minden kártevőt képes elriasztani. Ezzel hosszú távon megőrizheted a virágaidat. A chilliből nagyon keveset kell bele tenni, mivel hőt is fejleszt ami pedig károsíthatja a leveleket.

A chillis rovarírtó nagyszerű lehet a hangyák ellen is. Ha a lakás küszöbét befújod vele, akkor nem fognak bejönni. Ha pedig valahol előjönnek akkor csak fújj a lyukba ahonnan jöttek.

Környezetbarát módon a rovarok ellen!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés