Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

4 hasznos tipp a környezettudatos lakáshoz

2022. 03. 11. 11:13:00 Veress Máté - HillVital

Az igaz, hogy egy kertes házban sokkal több esély van a környezettudatos életmódra, azonban nem kell elbúsulni mivel a panellakásban is fenntartható a zöld életmód.

A most következő tippek segítenek neked is, hogy a lakásba is környezettudatos élhess a családoddal. Egy kert nélküli lakás lakója is jelentősebb pénzkiadás nélkül is képes zölddé varázsolni az otthont.
 

Érdemes növények termeszteni a lakásban!

 

A beltéri növények tisztítják a levegőt. Azt sokan nem tudják, hogy mennyire káros a belső légszennyezés is az ember számára. Kisebb mint a kinti, azonban érdemes csökkenteni a minimumra, főleg akkor ha forgalmas utca közelében laksz. Több olyan növény is van amelyek segítenek kiszűrni a levegőből a káros részecskéket. Ilyen az aloe vera, a zöldike, a gerbera, az anyósnyelv és a krizantém is. Ez csak néhány, tehát van még több.
 

Érdemes LED lámpára váltani!
 

Még sok otthonba nem alapvető a LED-es világítás. Pedig sokkal kevesebb energiát használ fel és kevesebb hő veszik el belőlük a környezetbe, valamint sokkal tovább is ég mint egy régi, hagyományos villanykörte. Akár apránként is kicserélheted az égőket, nem muszáj egyszerre az összeset.

 

Használj kevesebb vizet a fürdőszobában!

Érdemes kicserélni a zuhanyfejet egy víztakarékosra és megéri a wc-t is átalakítani úgy, hogy kevesebb vizet használjon. Ilyen apróságokkal a vízhasználat akár 40%-át is meg lehet spórolni. Nem érdemes túl sokáig sem zuhanyozni, valamint fogmosás közben zárd el a vizet, és érdemes a mosást is hidegebb vízzel elindítani. A lakásban a vízhasználaton lehet a legtöbbet fogni, ha a környezettudatosságról van szó.
 

Környezetbarát társasház

Nincs mindenkinek lehetősége csak úgy elköltözni egy újépítésű társasházba. Azonban az ilyen épületek már a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével épülnek. Ez nem tartozik az olcsó megoldásokhoz az igaz, de ha van rá lehetőséged, akkor érdemes megfontolni a döntést.
 

Tippek a környezettudatos lakáshoz.