Barion Pixel
Menü

Miért olyan egészséges a kovászos uborka?

hillvital.hu
2022. 03. 27. 12:43:00

A kovászos uborka egy fermentált étel, vagyis erjesztéssel készül. A fermentáció nem más, mint a szerves anyagok enzimek hatására történő átalakítása. Maga az emésztés folyamata is lényegében fermentáció. A rothadás is egyfajta fermentáció, de végterméke nem ehető. A kovászos uborka erjedéséhez só kell és meleg.
 

Miért olyan egészséges a kovászos uborka?

 

Ahhoz, hogy egészségesek, energikusak és fiatalosak legyünk, rendszeresen kell fogyasztanunk fermentált ételeket és italokat. A fermentált táplálékok a bennük található értékes tápanyagok révén elősegítik emésztőrendszerünk egészséges működését, és ez a teljes szervezetünkre pozitív hatással van.
 

A kovászos uborka –mint minden fermentált étel- enzimekben gazdag, segíti az emésztést, jobb a felszívódása, gazdag értékes tápanyagokban. Fogyasztása erősíti a bélrendszert, segíti a bélmozgást. 

 

Különösen az alábbi betegségekben érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztani:
 

- bélbetegségek (székrekedés)
- allergia
- Candida-fertőzés
- gombás fertőzések
- meggyengült immunrendszer

 

Savanyú közegben a káros mikroorganizmusok nem képesek szaporodni, növekedni. Emellett az is jó, hogy pl. az erjesztett és kellő ideig érlelt tejtermékekben a laktóztartalom csökken, majd eltűnik. Így a laktózra érzékenyek számára is biztonságosan fogyaszthatók. Fermentált étel még a kefir, a natúr joghurt, a savanyú káposzta, egyes sajtok.
 

Legközelebb arról lesz szó, hogy hogyan kell készíteni tökéletes kovászos uborkát.

A kovászos uborka hatásai

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!