Barion Pixel
Menü

7 módszer ami segíthet a krónikus derékfájáson!

Veress Máté - HillVital
2020. 05. 22. 10:58:00

Egyes adatok szerint a lakosság 85%-a szenved időnként derékfájdalomtól. De mikortól is lehet beszélni krónikus derékfájdalomról?
 

A fájdalom időtartamától függ. Akkor akut vagy heveny egy fájdalom ha maximálisan 6 hétig tart. A szubakut a 7-12 hétig tartó fájdalom. Krónikus fájdalomról akkor beszélünk, amikor a fájdalom fenn áll 3-6 hónapig is akár vagy régebben. A fájdalom nem reagál fájdalomcsillapítókra sem sok esetben.

Nézzük melyek azok a módszerek amelyek segíthetnek neked is.

1. Fogyás: Nagy munkát végeznek a csontok, az izmok, és az ízületek, ezért a felesleges kilók csak nehezítik a munkájukat és megnövelik a gerincre és az izmokra nehezedő nyomást. Összefüggés van a leadott kilók és a derékfájdalom között.

2. Étrend: A gyulladás fenntartásához olyan ételek is hozzájárulnak mint a feldolgozott ételek, a cukor és a transzzsírsavak is. Vannak olyan tápanyagok is amelyek a fájdalom csökkenéséhez is hozzájárulnak. Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, magvakat, halat és teljes kiőrlésű gabonát.

3. Megfelelő lábbeli: Nem ajánlott a magas sarkú, túl szűk vagy rossz támasztást biztosító cipő viselése sem. Ezek kimozdítják a lábfejet, a gerincet és a csípőt is a helyes pozícióból.

4. Helyes testtartás: Az egyik egyértelmű okozója a krónikus fájdalomnak a helytelen ülés és testtartás.

5. Mozgás: Nagy ellenszere a krónikus fájdalomnak a rendszeres mozgás is. A mozgás nagyszerű izomerősítő, fokozza a vérkeringést és jó testtartást is ad. Érdemes akármilyen testmozgásba belevágni. Ajánlott a gyaloglás, úszás vagy kerékpározás derékfájás esetén. A súlyemelés nem ajánlott mivel az terheli a gerincet.

6. Stresszkezelés: A stressz csak fokozza az izmok feszülését ez pedig derék és hátfájdalomhoz vezet. Többféle stresszkezelő módszer létezik amiket érdemes alkalmazni. Nagyszerű lehet a jóga, meditáció vagy nyugtató gyógyteák fogyasztása.

7. Gyógynövények használata:  A gyógynövények már évezredek óta képesek csillapítani a fájdalmat. Ha szeretnéd több gyógynövény együttes hatását élvezni és csillapítani a fájdalmat, akkor érdemes kipróbálnod a Maximum balzsamot ami 19 gyógynövényt tartalmaz.

7 módszer ami segíthet a krónikus derékfájáson!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés