Nézzük is, hogy mire van szükségünk a különleges brassói recept elkészítéséhez!
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 db kisebb vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 0,5 teáskanál só
- 0,5 kávéskanál bors
- 0,5 kávéskanál majoranna
- 0,5 teáskanál pirospaprika
- kókuszolaj
- 1,5 dl víz
A mártogatós:
- 250 g túró
- 175 g tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- csipet só, bors
- friss snidling
Elkészítés
Vágjuk apróra a hagymát, és kókuszolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kockára vágott húst és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és pirospaprikával. Felöntjük 1,5 dl vízzel. Meghámozzuk a krumplit, megmossuk és kockára vágjuk. Kókuszolajban pirosra sütjük. Ha a hús leve elpárolgott, pirítjuk még egy kicsit.
A mártogatós hozzávalóit összekeverjük, és hozzátesszük az apróra vágott friss snidlinget. Együtt tálaljuk. Rendkívül különleges!