Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Különleges segítség: a gyógyszappan

2020. 01. 28. 11:58:00 Sági Zsolt - HillVital

Vannak, akik egyáltalán nem kedvelik azokat a gyógyító módszereket, amelyekhez valamilyen mesterségesen előállított, gyógyszert is tartalmazó készítményt kell használni.

Rengeteg ilyen gyógy krém kapható a patikában, ám szerencsére, ezek mellett számos olyan szert is meg lehet vásárolni, amelyek teljesen természetes hatóanyagokat tartalmaznak. Ezek kiváló lehetőséget teremtenek a természet erejével való gyógyulásra. 

Az egyik legkülönlegesebb természetes eredetű anyagokat magába foglaló készítmény a gyógyszappan is.

A gyógyszappanok különleges növényi kivonatokat és hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek áldásos hatásukat már igen rövid idő alatt is képesek kifejteni.

A gyógyszappan használata teljesen mellékhatásoktól mentes, hiszen csakis olyan anyagokat tartalmaz a készítmény, amelyek a természetben is megtalálhatók. Szintetikus, valamint bőridegen anyagokat nem tartalmaz, PH semleges, vagyis nem szárítja, és nem irritálja a bőrt. Ezzel szemben a bolti, erőteljes illatú, lúgos szappanok borzasztóan száríthatják és irritálhatják az érzékeny bőrt, így ezek használatát jobb, ha inkább mindenki mellőzi.

A gyógynövények erejével ápolhatjuk, tisztíthatjuk, frissíthetjük, szükség esetén pedig nyugtathatjuk és hidratálhatjuk a bőrünket a természetes eredetű gyógyszappan segítségével. Többféle változatban készülnek ezek a különleges szappanok. Létezik körömvirágot, csalánt, shea vajat, olívát, holt tengeri sót, sőt még aktív orvosi szenet is tartalmazó szappancsoda.

A gyógyszappan kiválasztása előtt érdemes tájékozódni arról, hogy melyik gyógyszappan, milyen panaszra jelenthet gyógyírt.

A különböző gyógynövények ugyanis, különféle panaszokra fejthetik ki áldásos hatásukat, ezért fontos, hogy a bőrproblémádnak megfelelő változattal ápold a bőrödet. Az aktív orvosi szenet tartalmazó gyógyszappan például kiválóan alkalmas az aknés, mitesszeres bőr kezelésére, ápolására. Az aktív szén ugyanis, kiválóan tisztítja és méregteleníti a problémás arcbőrt.

Gyógyszappanos segítség