Barion Pixel
Menü

Erről is árulkodhat a lábfájdalom!

Veress Máté - HillVital
2021. 03. 12. 08:48:00

A lábfájdalom képes megnehezíteni a mindennapos tevékenységet és akár az ember egész életét tönkre teheti.

 


Akár még a pihenést és az alvást is megnehezítheti.

Elég széles spektrumon mozoghat a lábfájdalom fokozata. Lehet akár nagyon enyhe, lehet gyorsan elmúló fájdalom és persze kínzó fájdalom is létrejöhet. Szinte minden beteg máshogyan írja le a lábfájdalmat. 

Beszámolnak sokan égő érzésről, lüktetésről, nehézláb érzésről vagy akár olyan is előfordulhat, hogy azt érzik mintha vízben lenne a lábuk. Van, hogy olyan neurológiai tünet is társul a fájdalomhoz, mint a gyengeség, a zsibbadás vagy olyan érzés mintha tűvel szúrkálnák a lábadat.
 

Sok esetben a lábfájdalom oka az alsó végtagokban leledzik, de olyan is előfordul, hogy gerinc eredetű a probléma. Akármilyen lábat érintő problémáról van szó, mindig érdemes megvizsgálni a gerincet is.
Nézzük is milyen típusai lehetnek a lábfájdalomnak:

Éles és égő fájdalom: Ez az érzés a gerincből indul ki és lehúzódhat a lábakba, tehát az égő lábfájdalom is kialakulhat. Az is előfordulhat, hogy ez az égő érzés a lábfejekben is létrejöhet. Sokszor úgy írják le, hogy a lábfej fájdalom olyan mint egy áramütés. Néha nagyon erős lehet és elviselhetetlen. Gyakran állhat isiász a háttérben.

Zsibbadás és bizsergés: Ezt az érzést már biztosan mindenki tapasztalta. Akkor alakul ki amikor hosszú ideig ülsz olyan pózban ami megakadályozza a láb vérkeringését. Ebben a helyzetben nem érzékelhető a meleg és a hideg sem. Rosszabb esetben lehetetlenné válhat a járás is mivel az egész lábfej zsibbadhat. Ha nem múlik el a zsibbadás és napokig úgy marad, akkor mindenképpen orvoshoz kell menni.

 

Lábfájdalom fekvéskor: A lefekvéskor jelentkező lábfájdalom általában isiászos tünet miatt alakul ki. Általában a hát alsó részéből indul a fájdalom, amely egészen a lábak hátsó részéig terjed. Azonban a lábfájdalom fekvéskor visszérhez is köthető, hiszen ez a betegség gátolja a vér áramlását a lábakban. Ennek következtében létrejöhet a lábszár fájdalom pihenéskor, illetve egyéb lábfájás nyugalmi állapotban. A diagnózis pontos felállításához mindenképp orvosi vizsgálat szükséges.

 

Lüktető lábfájdalom: A lüktető lábfájdalom lehet egy jel a perifériás érbetegségeknek, mint például az érelzáródás vagy az érelmeszesedés. Az ilyen típusú fájdalom gyakran jelentkezik mozgás közben és alvás után enyhül.

 

Gyengeség: A lábgyengeséget legtöbbször a mozgás szokta kiváltani. Ha nem megy könnyedén a járás, vagy nehézséget okoz a lépcsőzés, akkor érdemes egy orvosnak megmutatni.
 

Állandó fájdalom: Ezt a fájdalmat a tompor területén szokták érezni az emberek, tehát ez nem egy lábfájdalom, de járhat lábfájdalommal. Ezt inkább idegi fájdalomnak szokták nevezni. Sokszor csak az egyik oldalon jelentkezhet és izomgörcsnek is nevezik.


Pozíciótól függő fájdalom: Amikor a lábfájdalom felerősödik az ülés, állás vagy a járás közben, akkor lehetséges a gerincprobléma. Ebben az esetben egy pozícióváltás enyhüléssel jár.


Mindegyik esetben érdemes gyógynövényes balzsamokat használnod, mivel a gyógynövények nagyszerű gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek és a fájdalmat és képesek csökkenteni.

Lábfájdalom fekvéskor.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!