Menü

A leggyakoribb fogápolási tévhitek

Veress Máté - HillVital
2021. 01. 26. 13:03:00

Összegyűjtöttünk pár fogápolási tévhitet.
 

A tejfogakat nem kell ápolni. Nagyon fontos, hogy egészségesen tartsuk a tejfogakat is. Ha már a tejfogak is rosszak, a megmaradó fogak is rosszul fejlődhetnek.
 

Az erős dörzsölés hatékony. Épp ellenkezőleg. Ha túl erősen vagy túl erős sörtéjű fogkefével mosunk fogat, fennáll annak a veszélye, hogy a fogzománc eltűnik, lekopik, valamint megsérül a fogíny, melynek során az visszahúzódik, s szabadon marad a fognyak. 

 

Kicsi, söprő mozdulatokat alkalmazzunk fogmosás során, a fogínytől a fog felé.
 

A rossz fogak örökletesek. Ez sem igaz. Mindenki a saját fogai épségéért felelős. A szuvasodás elleni védekezőképesség az örökletes. Segítsünk a génjeinknek. Még a legjobb örökletes tulajdonságok is tehetetlenek a rossz fogápolási szokásokkal szemben.
 

A rágógumi helyettesíti a fogmosást. A rágógumi támogathatja a szájhigiéniát azáltal, hogy fokozza a nyáltermelést, mely által fontos ásványi anyagokhoz juttatja a fogakat, így erősítve a fogzománcot. Ugyanakkor kellemes szájízt kölcsönöz, de a napi rendszeres fogápolást nem helyettesíti!
 

A fogfehérítés nem árt. Azért legyünk óvatosak! Az úgynevezett „bleaching" eljárás során kémiai folyamat megy végbe a szájüregben, s megtörténhet, hogy a fehérítő anyag a laza tömésekbe és a fogak közötti résekbe jut, és károsíthatja az idegeket. A hidakat és a koronákat nem lehetséges fehéríteni.
 

Akkor kell fogkefét cserélni, ha a sörték szétállnak. Nem ez határozza meg. Kéthavonta ajánlott új fogkefét beszerezni, 12 hét után ugyanis 30 százalékkal csökken a sörték tisztító hatása. (Zárójelben jegyezzük meg: Attól függ, hogy mennyit használta. És az is meghatározza, hogy ki hányszor mos fogat naponta és hány percig.).
 

A fluoridok nem fontosak
 

Ez nem igaz. A fluorid védi a fogzománcot, valamint megakadályozza, hogy elszaporodjanak a baktériumok, védi a fogak felszínét és megelőzi a fogszuvasodást. Érdemes jódozott vagy fluoridtartalmú sóval főzni mivel evés közben így megfelelő mennyiségű fluorid jut a szervezetbe.

Csak akkor kell fogorvoshoz menni ha panasz van

Ez sem igaz. Javasolt félévente fogászati vizsgálatra menni, hiszen így elejét lehet vennie a problémáknak. A vizsgálat során nemcsak a meglévő problémákat lehet kezelni hanem a kezdetleges problémákra is fény derülhet. Érdemes a vizsgálat során a fogkövet is eltávolíttatni.

 

Citrusok, savas gyümölcsök és borivás után nem ajánlott fogat mosni, mivel a savak nem tesznek jót a fogínynek. Érdemes 30 percet várni, hogy a sav semlegesüljön.

A fogselymet nem szabad fűrészelő mozdulattal használni mivel nem tesz jót a fogínynek. A helyes technika a fel és le csúsztatás a fogak között.

Az emberek átlagosan 45 másodpercet töltenek fogmosással, ez viszont nem elegendő idő ahhoz, hogy teljesen tiszták legyenek a fogak.

 

Ezek a leggyakoribb fogápolási tévhitek.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Közeledik a jó idő és vele együtt az erősödő visszér fájdalmak is! Az ingyenes letölthetö e-bookból most megtudhatod, hogy ez miért van, valamint mit lehet tenni ellene!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.