Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A legjobb kora tavaszi évelő virágok

2022. 02. 24. 10:31:00 Veress Máté - HillVital

A tavaszi időjárás nagyon szeszélyes szokott lenni, de mégis vannak olyan tavaszi évelő virágok amelyek kifejezetten jól érzik magukat a nem túl hideg időben illetve a nem túl meleg időben.

A legtöbbjük már akkor tündököl a kertben, amikor a talaj még fel sem engedett.

 

Most mutatunk néhány virágot amiket ár most elültethetsz a kertben vagy az udvaron. Ezek a legjobb kora tavaszi évelő virágok!

 

A nagy szívvirág:
 

Nagyon gyönyörű virág aminek már a neve is beszédes. A virága mellett a levelei is nagyon szépen mutatnak. A nagy szívvirág egy valódi kora tavaszi virág, mivel ahogy jön a melegebb idő majd, úgy a szirmai elsárgulnak és elhervadnak. A nyár folyamán akár teljesen el is tűnhet. Félárnyékban, nyirkos és gazdag talajban érzi magát otthon.
 

A vérzőmák:

 

Ezt inkább nevezik talajtakarónak. A szép és csinos virágai segítenek feldobni a fás és árnyékos kertet. Az elvirágzás után a levelei csinos alapszínként szolgálnak a nyári virágok számára, de önmagában is nagyon szép. Ez a virág nem terjeszkedik agresszívan. Akár évekbe is beletelik mire a gyökerei megerősödnek, ezért kifejezetten sokáig is él. Kedveli a félárnyékot, és tavasszal a napon is megmarad. A jó vízelvezetésű és savas talajban érzi magát otthon.
 

A kaukázusi nefelejcs:
 

Ez egy díszes erezetű levelű növény. A levelei sok esetben több figyelmet kapnak mint az apró kék virágai. A jó hír, hogy nem lesz a nevelésével nehéz dolgod. Kora tavasszal ébred fel, ezért a levelei nyárra már eléggé viseltessé válnak. Ilyenkor vissza kell vágni őket, hogy újranőhessenek. Eléggé lassan fejlődik, de idővel méretessé válik. A levelei lassabban is terjednek mint az adott éghajlat szokott fajtái. Sajnos rövidéletű növény, ezért ha szeretnéd sokáig csodálni a szépségét, akkor 3 évente válaszd szét és ültesd külön a csomókat. Kedveli az árnyékos és a félárnyékos helyeket, valamint a gazdag, nyirkos és jó vízelvezetésű talajban érzi magát jól.

A legjobb kora tavaszi évelő virágok