Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A legjobb természetes hashajtók

A legjobb természetes hashajtók

HillVital - Sági Zsolt
2020. 09. 27. 13:49:00

Ha székrekedéssel küzdünk, akkor gyakran az egyik legjobb módszer, ha hashajtót alkalmazunk.

De mi a legjobb természetes hashajtó?

Sokan különböző otthoni praktikákra, testmozgásra, illetve gyümölcsök és zöldségek fogyasztására esküsznek. Erről most csak röviden beszélünk. Ezek általában mind helytállóak, azonban gyakran kevésnek bizonyulnak. Ezért most kifejezetten gyógyteákról és gyógynövényekről lesz szó. Ebben a cikkben 3 ilyen gyógyteát szedünk össze, melyeket hatásuknak megfelelően sorba is rendeztünk, a gyengébbtől az erősebbig.

Nézzük is, hogy milyen természetes hashajtó tea állhat a rendelkezésünkre:

Gyermekláncfű gyökér tea

A gyermekláncfű gyökérből készült főzet a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően víz-, és hashajtó hatással is rendelkezik. Ennek köszönhetően méregtelenítő hatással is rendelkezik, ráadásul még hozzájárul a máj egészségének a megőrzéséhez is. Javítja az étvágyat, serkenti az emésztést, valamint szabályozza a bélműködést is. Mivel nem kifejezetten egy erős hashajtóról van, sőt inkább enyhe hashajtó hatással rendelkezik, ezért vele kezdtük a felsorolást.

Rebarbara gyökér tea

Gyakran csak ételek ízesítéséhez alkalmazzák, azonban hashajtóként való felhasználása is egyre elterjedtebb. A gyökere elsősorban a gyomorra, valamint az emésztésre fejti ki hatását. A nép-, illetve természetgyógyászatban étvágyjavítóként és hashajtóként is számon tartják. Használható gyomor-bélhurut, illetve emésztési zavarok esetén. Gyomorerősítő hatással is rendelkezik. Igazán remek hashajtónak számít.

Kutyabengekéreg tea

Sokszor csak a legjobb természetes hashajtóként emlegetik. Ez nem véletlen. Igazán erős hashajtó hatással rendelkezik. Nem csak képes megszüntetni a székrekedést, hanem olyan alapos béltisztító hatással is rendelkezik, hogy képes a bélben pangó ürülék, valamint még a paraziták eltávolítására is. Hatóanyagai fokozzák a vastagbél működését, valamint megakadályozzák a víz és ásványi sók felszívódását, aminek köszönhetően a széklet puha marad.

A fentebb felsorolt teákról fogyasztás előtt mindenképp győződjünk meg a felhasználásukról. Ne vigyük túlzásba a fogyasztásukat, ugyanis azzal hozzászoktatjuk a szervezetet a külső segítséghez, amivel épp ellenkező hatást érhetünk el!

A legjobb természetes hashajtók

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!