Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A legjobb természetes megoldás zúzódásra

2021. 09. 21. 14:26:00 Veress Máté - HillVital

Régebben alapvető tudás volt, hogy az emberek ismerték a gyógynövényeket, azonban ez a mai felgyorsuló világ miatt kezd kikopni a köztudatból. Sajnos a természet kicsit háttérbe szorult és sokan nem is tudják, hogy mi az ha azt mondjuk fekete nadálytő. Pedig ezek az ismeretek még a mai korban is nagyon hasznosak tudnak lenni.


Igen eláruljuk, hogy a nagyszerű fekete nadálytőről lesz szó. Ez az egyik legnagyszerűbb gyógynövény ami mindenkinek ajánlott. Érdemes is először néhány szót ejteni magáról a növényről is.

 

Ez egy lágyszárú növény aminek apró és lila színű virágai vannak. Már az ókorban is alkalmazták a sérülések és a csonttörések kezelésére. Mivel kedvező számára az éghajlat hazánkban is, ezért itt is termesztik. Nagyon erős gyógyhatásokkal rendelkezik és érdekesség, hogy a hatóanyagai nem a levelében vagy a virágában vannak hanem a gyökerében. Tavasszal illetve ősszel szokták begyűjteni még a fagy előtt.
 

A benne található allantoninnak köszönheti a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő valamint sebgyógyító hatását is. Képes rá, hogy fokozza a sejtek regenerációját, ezért a kezelt bőrfelületen sokkal gyorsabban megszűnnek a problémák. Csakis külsőleg szabad az alkalmazása tinktúra és krém formájában. Tehát zúzódásra krém a fekete nadálytő krém lehet a legjobb. Belsőleg nem szabad egyáltalán fogyasztani mivel károsítja a májat.
 

Népi nevén forrasztófűnek is nevezik a fekete nadálytövet. Az egyik legjobb sebgyógyító gyógynövény ami csak létezik. Otthon mindig érdemes, hogy legyen egy tégely Fekete Nadálytő balzsam. Ez egy nagyszerű készítmény akár véraláfutásokra, sportsérülésekre, zúzódásra és rándulásra is. Ha nem komoly a sérülés, akkor zúzódásra krém ajánlott először.

A fekete nadálytő balzsamot a megtisztított bőrfelületre kell felvinni aztán pedig gyenge mozdulatokkal kell bemasszírozni. Lehet akár naponta többször is.  Nyílt sebbe nem ajánlott a használata, csakis olyan sebre ajánlott aminek a felszíne ép maradt. A regeneráció felfog gyorsulni a hatására és a fájdalmat is képes csökkenteni.

 

Zúzódásra krém.