Menü

Ősszel is pótolnod kell a vitaminokat!

Veress Máté - HillVital
2021. 08. 12. 10:12:00

Azt mindenki tudja, hogy akkor lesz erős az immunrendszer és egészséges az egész szervezet ha megfelelő mennyiségű vitamint juttatsz be.


A vitaminhiánynak megvannak a tünetei. Lehetnek látásproblémák, bőrproblémák, fogproblémák, de akár a fáradtság, az étvágytalanság és a hirtelen fogyás mögött is állhat vitaminhiány. Ősszel kifejezetten nagy szükség van a vitaminok pótlására.


Most bemutatjuk, hogy milyen vitaminforrásokat tudsz találni ilyenkor.
Nem kell megijedni nem vészes a helyzet, ugyanis annyiféle van hogy válogathatsz is. Nem kell lemondani a nyáron megszerzett vitaminmennyiségről.


Az első egy gyümölcs lesz, mégpedig a szőlő. Nagyszerű vitaminbomba, tartalmaz B1-, B2-, C-, K- vitamint, folsavat és biotint is. Nagyszerű ásványi anyag forrás is, egész pontosan található benne foszfor, kálium, magnézium és cink is.

 

A szilva is egy nagyszerű gyümölcs ilyenkor. Található benne kálium, vas és magnézium is. Vitaminok közül tartalmazza a B2- és a C-vitamint.
 

Az alma egy fontos gyümölcs ősszel, mivel ahhoz lehet a legkönnyebben hozzájutni. Gazdag B-vitaminokban, folsavban, C-vitaminban. Található benne még kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium és cink is.
 

A körte egy tipikus őszi gyümölcs. Kisebb mennyiségben található benne B-vitamin és folsav is. Tartalmaz még C-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot és cinket is.
 

A mandula egy nagyszerű mag. B-vitaminokat tartalmaz, de található benne mangán és cink is.
 

A következő egy zöldség lesz mégpedig a fejes káposzta. Találhatóak benne B-vitaminok, de magas a C-vitamin és folsav tartalma is. Tartalmaz káliumot, magnéziumot, nátriumot, vasat és jódot is.
 

A fokhagyma is fontos ősszel. Ez nem kifejezetten a vitamin tartalma miatt, hanem a nagyszerű élettani hatásai miatt. Hozzájárul a szív- és érrendszer működéséhez.
 

A sütőtököt is ajánljuk mindenkinek, hiszen rendkívül magas a vitamin tartalma. Található benne karotin, B-vitaminok, biotin, folsav, C-vitamin és niacin is.
 

Ezek közül lehet nyugodtan válogatni is. Reméljük tudtunk neked segíteni, hogy ősszel is betudd juttatni a szükséged vitaminokat a szervezetedbe. Ha viszont szeretnéd, hogy biztosan meglegyen az összes szükséges vitamin, akkor ajánljuk még a HillVital Multivitamint.

 

Vitaminforrások őszre.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés