Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Legnagyobb szervünk, a bőr

2020. 10. 28. 17:06:00 Sági Zsolt - HillVital

A bőr igen nagy feladatot lát el.

Amilyen a mosdó, olyan a törülköző” – tartja a mondás.

Az életben ez sok minden esetében igaz lehet, de az emberi bőrfelület esetében teljesen találó mondás.

Béky László – természetgyógyász mondta egyszer egy személyes interjú kapcsán, hogy „a legnagyobb szervünk a bőr”.

A magatartása nagyban hasonlít a gyomorhoz. Ha mérget eszünk meg, akkor betegek leszünk, ha jó dolgokat eszünk, akkor meg egészségesek.

Ez a bőr esetében is így működik. Ha mérget kenünk rá, akkor betegek leszünk, ha jó-egészséges dolgokat kenünk rá, akkor meg egészségesek.

Viszont jelentős különbség, hogy – a gyomorral ellentétben – a bőr közvetlenül érintkezik a külvilággal, továbbá – ahogyan Béky Tanár úr is monda – sokkal nagyobb kiterjedésű.

Előnye egyben hátránya is, ugyanis a bőrön át bejutó „dolgok” egyenesen a véráramba kerülnek, teljesen megkerülve a gyomor működését.

Az orvostudomány felfedezte, hogy a bőrnek ez a rendkívüli hatása a gyógyítás területén megdöbbentő eredményeket tud hozni a célzott terápiák esetében.

A megfelelő hatóanyagokat a bőrre feljuttatva azok a helyszínen, azonnal a probléma forrásához jutnak, ellentétben a gyomorral, ami egy sokkal hosszadalmasabb folyamat.

Nos, a bőrön át történő gyógyítások leggyakoribb módja a különböző borogatások, krémek, őrlemények, és gyógynövények kombinációja.

A Gyógyfüves Mesterbalzsam 12 gyógynövény kivonatát, hatóanyagát tartalmazza. Az összetétele, és az eddigi tapasztalatok alapján egy remek megoldás lehet, ha gyulladáscsökkentésről, fájdalomcsillapításról beszélünk.

A legnagyobb érzékszervünk, a bőr
Tartalomhoz tartozó címkék: bőr bőrápolás