Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Légúti betegségek kezelése

2020. 01. 28. 12:58:00 Sági Zsolt - HillVital

A só belélegezve náthás, allergiás panaszok kiváló ellenszere lehet

Már az 1800- as években felismerték a só gyógyító hatását, ugyanis a sóbányában dolgozó munkások között alig fordult elő légzőszervi megbetegedés.  Azóta a só használata széles körben elterjedt a gyógyászatban.  Só barlangok és só szobák kerülnek kialakításra.

A sós levegő belélegzése alkalmazható légúti betegségek kiegészítő kezelésére.

A gyakori náthás, meghűléses panaszok mellett az orrüreg-, vagy alsó-légúti gyulladások kezelésében is javasolható.  A sós levegő ingerli a légutak védekező reakcióját, oldja a nyálkát, elősegíti a gyulladás megszűnését és erősíti a védekező képességet.  Mindehhez azonban az is fontos, hogy a mesterséges sóbarlangokban ún. sógenerátor segítse a száraz hatóanyag levegőbe jutását. Ez biztosítja ugyanis a hatékony kezelést.

Nagyon sokan emlékeznek még a zokniba töltött forró só jótékony hatásaira is.

Ez a házi praktika segítette a fülfájás és megfázás esetén.  Ma ugyanezt a hatást sópárna segítségével érhetjük el. A párnát felmelegítve segíthet a középfülgyulladás tüneteinek enyhítésében, de izom és ízületi panaszokat is csillapíthatunk vele.

Akut panaszok jelentkezése esetén javasolt a közösség kerülése.

Mivel ilyen esetben fenn áll a továbbterjesztés lehetősége, így az javasolt kerülni a sóbarlangokat is. Azonban ez így van rendjén, hiszen fordított esetben mi sem szeretnénk ott valamit elkapni.

De akkor mit tehetünk, hogy sós levegőt lélegezzünk be? 

Erre több lehetőség is van. Az egyik ilyen például a sólámpa. Igaz, hogy ugyanazt a hatást nem tudjuk vele elérni, mintha tengerparton vagy sóbarlangban sétálgatnánk, de hasznos lehet. Fontos azonban azzal is tisztában lenni, hogy ezek nem gyógyszerek és nincs klinikailag igazolt hatásuk sem. A másik lehetőség ami szóba jöhet még a sóslevegő légtisztító. Ennek segítségével enyhíthetőek lehetnek az allergia, asztam a felső és alsó légúti panaszok kellemetlen tünetei.

Légúti betegségek kezelése sóval