Nem véletlenül emlegetjük a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartását.
Egészségünk érdekében nem szabad hagyni, hogy szervezetünk elsavasodjon. Ezért fontos lúgosító ételeket fogyasztani.
A 8 részből álló cikksorozatunkban lúgosító zöldségeket ajánlunk.
Az egészségünk fenntartásához nem kizárólag lúgosító ételeket kell fogyasztanunk. Bizonyos százalékuk lehet savas is, de azok közül leginkább természetes és magas tápanyagtartalmú ételeket válasszunk, mint a zöldségek és a gyümölcsök.
De a legjobb, ha ezekből választunk:
Salátákban vagy mártogatókban gyakran megtalálható alapanyag, ám ennél gyakrabban is fogyaszthatjuk. Lúgosító hatása mellett antioxidánsokban is gazdag, segíti a máj tisztulását, gyorsítja az emésztést. Zöldsaláta tetejére mindenképp tehetünk egy nagyobb mennyiséget ebből a csodálatos zöldségből.
Borsmustár
Ezt a zöld levelű salátafélét gyakran fogyasztjuk méregtelenítő kúrák során. Magas A-vitamin- tartalma mellett annyi kalciumot tartalmaz, mint bármelyik tejtermék. Kiváló lúgosító.
Az egyik legerősebb lúgosító étel, emellett rengeteg antioxidánst és tápanyagot is tartalmaz. Erős méregtelenítő, öregedést gátló hatásai is ismertek.
Retek
A retek nemcsak lúgosító hatással rendelkezik. Egyedül benne található meg a betalain nevű fitotápanyag, amely erős rákmegelőző anyag. Köretként elkészítve vagy saláták részeként is fogyaszthatjuk. Leginkább frissen fogyasztva fejti ki hatását.
Lúgosításra vannak még ötleteink…