Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Hungarian
English
German
Kategóriák

Lúgosító zöldségek 4. rész

2020. 11. 03. 12:21:00 Veress Máté - HillVital

Köles

Gluténmentes gabonaféle, könnyedén pótolhatjuk vele a búzát. Készíthetünk belőle kenyeret. A búzával ellentétben természetes vasforrás, és fehérjetartalma is magas, amellett, hogy lúgosít.
 

Fehérbab

Rengeteg vasat és élelmi rostot tartalmaz. Glikémiás indexe alacsony, tehát megakadályozza a vércukorszint ingadozásait, cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Változatosan elkészíthető, többféle étel köreteként fogyaszthatjuk. 
 

Lencse

Mostanában egyre több figyelmet kap. Rengeteg élelmi rostot tartalmaz, a szervezet lassan emészti meg. Lúgosító hatású, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
 

Limabab

Magas vastartalma miatt vegánok és vegetáriánusok is fogyasztják. Emellett rengeteg C-vitamint is tartalmaz, fedezi a napi szükséglet felét. Lúgosító hatású, kiegyensúlyozza az egyéb elfogyasztott savasító ételt. 
 

Vörösbab

Az összes vörösbab lúgosító hatású, magas vastartalma mellett kalciumot és C-vitamint is tartalmaz. Emellett gazdag élelmi rostokban, segíti az emésztést és a fogyást is. 
 

Szójabab

A szójabab is nagyon egészséges. Egyrészt lúgosító hatású, másrészt a vegetáriánusok számára a legjobb vas- és fehérjeforrás. Emellett biztosítja a szervezet kalciumszükségletét. Így nem szükséges annyi tejterméket fogyasztanunk.
 

Spenót

A spenót nagyszerű lúgosító hatással rendelkezik, de ezenkívül tartalmaz még B-vitaminokat amelyeknek köszönhetően felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat. 



Cukkini

A cukkinit nem szabad egyszerűen kihagyni ha lúgosítani szeretnél. Érdemes még rendszeresen is fogyasztani minél többet mert nagyszerű vitamin és ásványi anyag forrás ez is.
 

A legjobb lúgosító zöldségek.