Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Ezekre használható fel a maca por

Ezekre használható fel a maca por

Sági Zsolt - HillVital
2020. 07. 01. 12:08:00

A maca por egészségügyi hatásai már régóta ismertek, azonban csak mostanában vált népszerű táplálékkiegészítővé.

A maca por tulajdonképp a Lepidium Meyeneii növény összemorzsolt gyökere. Ez a növény 4200 méter magasan az Andok hegységeiben nő. Azt, hogy ilyen időjárási viszonytagságokban is képes életben maradni annak köszönheti, hogy gyökereiben nagy energiaraktárak találhatóak.

Mire használható fel?

A maca gyakran felhasználásra kerül vérszegénység gyógyítására, menstruációs rendellenességek kezelésére, a memória javítására, stressz csökkentésére, az energia megtartására és az energiaszint növelésére, valamint az immunrendszer általános funkcióinak erősítésére.

Egyszóval igen sokrétűen felhasználható.

Hagyományosan afrodiziákumként került felhasználásra. Mindkét nem esetében hatással van, azonban nem a hormonokon keresztül működik, így nem növeli tesztoszteron, vagy ösztrogén szintet. A férfiaknak azért tanácsos fogyasztani, mert növeli a spermatermelést, valamint csökkenti a prosztata megnagyobbodást.

Előzetes kutatások azt sejtetik, hogy a maca védi az agysejteket a károsodástól, javítja a csontok egészségét, továbbá a kognitív képességeket is.

A nők esetében a maca gyökér rendszeres fogyasztása egyértelmű eredményeket mutat. Segít a változó kori tünetek enyhítésében, a hőhullámok, alvászavar, valamint depresszió csökkentésében. Ezen felül természetes termékenység javítóként is szolgál. Nők esetében a maca gyökér képes a luteinizáló hormon növelésére, aminek köszönhetően javul a termékenység. Erre a célra a legmegfelelőbbnek a piros maca bizonyult.

Ezen felül az immunrendszerre is nagyon jó hatással van, ugyanis természetes módon erősíti és növeli ellenálló képességét.

Mire jó a maca por?

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!