Ebben a cikkben egy nagyon finom madársalátát receptet mutatunk be, melyet igazán egyszerűen elkészíthetünk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg madársaláta
- 10 dkg dióbél
- 2 evőkanál dió- vagy olívaolaj
- 1 közepes méretű citrom frissen facsart leve
- 1 csipet só
Elkészítés:
A dióbelet egy serpenyőben zsiradék nélkül 1-2 perc alatt pirítsuk világosra, majd hagyjuk kihűlni. A citromlevet csavarjuk ki egy csavaros tetejű üvegbe, adjuk hozzá az olajat, sózzuk meg, és alaposan rázzuk össze. A madársaláta kis gyökérrészeit csipkedjük le, alaposan mossuk meg, csepegtessük le. Öntsük egy salátástálba, adjuk hozzá a diót, és locsoljuk meg az öntettel.
A madársaláta nagyon jól harmonizál gyümölcsökkel is: alma, körte. Tehetünk hozzá lencsét is, kitűnő könnyű ebéd vagy vacsora lehet belőle.