Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A magnéziumhiány veszélyei

A magnéziumhiány veszélyei

Sági Zsolt - HillVital
2020. 03. 23. 16:07:00

Az egészségtelen életmód sok problémát okoz a szervezetben, de közülük kevés szó esik a magnéziumhiányról.

Nézzük, milyen veszélyeket rejt magában!

A magnézium az emberi szervezetben a negyedik legnagyobb mennyiségben jelen lévő ásványi anyag. Jelenléte nagyon sok folyamatban nélkülözhetetlen. Segíti a vázizom, a szívizom és a méhizom működését. Javítja az idegek működését, jótékonyan befolyásolja a szív- és érrendszer működését, szabályozza a vérnyomást. A magnézium hiánya izomgörcsöt, levertséget, de szívizomproblémákat is okozhat.

A megfelelő magnéziumbevitel nőknél naponta 300 mg, férfiaknál naponta 350 mg. Kiegyensúlyozott táplálkozás és életmód mellett azonban ez a mennyiség a táplálékkal is bevihető. Vannak esetek azonban, amikor magnéziumpótlásra van szükség. 

Mikor van szükség fokozott pótlásra?

A fokozott stressz emeli a napi magnéziumszükségletet, de magnéziumhiányt idézhet elő a túlzott fehérje- és zsírfogyasztás is. Pl. szénsavas üdítőitalok, virslik, felvágottak, fagylaltok túlzott fogyasztása. Terhes nőknek és szoptatós anyáknak is szüksége lehet magnéziumpótlásra, de sportolás esetén is nagyobb mennyiségre van szükség.

Helyes táplálkozással a magnéziumhiány is orvosolható.

Mivel a magnéziumsók vízben oldódnak, így a gyakran alkalmazott, hibás konyhai eljárásokkal sajnos magunk is csökkentjük az egyébként egészséges ételek magnéziumtartalmát. Például nem jó túl hosszan áztatni és főzni a magnéziumtartalmú ételeket. Jó tanács: érdemes kevés főzővízben elkészíteni, és a főzővizet is felhasználni, hisz abban oldódik ki a magnézium egy része. A finomított gabonaalapú termékek (fehér kenyér, finom pékáruk) túlzott fogyasztása is a magnéziumbevitel csökkenéséhez vezethet.

A legfontosabb magnéziumforrások a zöldségek, a burgonya, a különféle hüvelyesek, a halfélék és a csonthéjas gyümölcsök. Igen fontos a megfelelő magnéziumtartalmú ásványvizek fogyasztása is, különösen a sportolók számára. Ha szükséges, étrend-kiegészítőkkel is pótolhatjuk a magnéziumot a szervezetünk számára.

A magnéziumhiány veszélyei.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.