Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Májunk legfőbb ellenségei

Májunk legfőbb ellenségei

Sági Zsolt - HillVital
2017. 05. 31. 16:09:00

A májunk bizonyos mértékig képes saját magát meggyógyítani, de vannak olyan életmódbeli szokások, amelyekkel kimondottan ártunk neki.

A máj az egyik legfontosabb szervük. Mindent feldolgoz, ami bekerül a szervezetünkbe.
Az egyik legfontosabb feladata a méregtelenítés. Ahhoz, hogy megőrizzük egészségét, megfontolandók a következő tanácsok.

Túlzott alkoholfogyasztás

Sajnos ez a leggyakoribb oka a máj károsodásának. A túl sok alkohol miatt a máj nem képes arra, hogy a szervezetünkbe jutó méreganyagokat kiválassza, hisz a máj az alkohol feldolgozásával van elfoglalva. A májsejtek emiatt sérülnek, ami hosszú távon visszafordíthatatlan következményekkel jár. A máj ugyan nagyon hatékonyan gyógyítja meg saját magát, de az alkohol miatt bekövetkező sejtpusztulásból általában már nem tud felépülni.

Dohányzás

A dohányzás sok mindenre káros: tüdőre, a szív-és érrendszerre, a bőrünkre, és persze a májra is. A dohányfüstben található méreganyagok oxidatív stresszt okoznak, és tartósan rombolják a máj sejtjeit. A mérgező vegyületek az évek folyamán fokozatosan rontják a máj méregtelenítő képességét.

Túlzott gyógyszerfogyasztás

A szájon át szedett gyógyszerek, gyógynövények, étrend-kiegészítők lebontása is a máj feladata. Ezek többsége nem okoz komolyabb problémát a májnak, de ha bizonyos gyógyszerekből túl sokat szedünk, az az évek során sajnos károsíthatja a májunkat. 
Az egyik legkomolyabban károsító hatású gyógyszer-hatóanyag az acetaminofen, mely sok fájdalomcsillapítóban és megfázás elleni szerben található meg. De nemcsak a gyógyszerek lehetnek veszélyesek! Például az A-vitaminnak is van májkárosító hatása, ha túl nagy adagban szedjük.

Elhízás és alultápláltság

Van úgy, hogy az elhízott emberek valójában alultápláltak, hiszen nem jó minőségű, hizlaló, tápanyagokban szegény ételeket fogyasztanak. Így a testsúlyuk nagy, viszont vitaminokban, ásványi anyagokban hiányt szenvedhetnek. Ez megviseli a májat. Egyrészt a túl sok zsírt és cukrot nem tudja feldolgozni a máj, így az elraktározódik a májban. Másrészt, a vitaminhiány miatt a máj nem tud megbirkózni az oxidatív stresszel sem. Az eredmény: a máj elzsírosodása, gyulladása, illetve a májsejtek pusztulása.

Alváshiány

A túl kevés alvásnak számos kellemetlen mellékhatása ismert. Okozhat akár súlyos betegségeket is, például májkárosodást. Akik keveset alszanak, biológiai ritmusuk felborul, így a máj nem tudja megfelelően feldolgozni a zsírt, és nem képes, hogy regenerálja önmagát.

Májunk legfőbb ellenségei

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.