Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Majonézes tojássaláta recept

2024. 06. 13. 09:00:00 HillVital.hu

Szereted a majonézes salátákat, de már meguntad a klasszikus francia- vagy krumplisalátát?

 

A majonézes tojássaláta nagyon jó választás. Sültek, húsok mellé remek kiegészítő. 

 

Hozzávalók a tojássaláta recepthez:

- 6 db tojás

- 1 fej vöröshagyma (újhagyma még jobb, szárral együtt)

- 50 g majonéz

- 200 g tejföl

- 1 evőkanál mustár

- 0,5 mokkáskanál xilit

- 3 csipet só

- 1 csipet őrölt fehérbors

 

Elkészítés

A tojásokat alaposan megmossuk, a forrástól számítva 10 percig főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni. Egy tálban kikeverjük a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Ízlés szerint édesítjük, sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát (újhagymát) apróra vágjuk, majd belekeverjük az öntetbe. Megtisztítjuk a tojásokat, majd kockákra vágjuk. Legkönnyebben tojásszeletelővel tudjuk felkockázni. A főtt tojást beletesszük a szeletelőbe, és a szokásos módon felvágjuk. Ezután óvatosan megfogjuk, és 90 fokban elfordítjuk, visszatesszük a szeletelőbe, majd újra vágjuk. Az így felkockázott tojásokat a majonézes tálba tesszük, és óvatosan, hogy ne törjük össze, belekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, így az ízek hamarabb összeérnek. 

 

Majonézes tojássaláta recept

 

Egyszerű és finom zöldséges tojássaláta recept:

 

Hozzávalók:

  • 4 db tojás

  • 1 db közepes méretű uborka

  • 2 db közepes méretű paradicsom

  • 1 db piros kaliforniai paprika

  • 1 db sárga kaliforniai paprika

  • 1 kis fej lilahagyma

  • 1 kis fej jégsaláta (vagy más saláta)

  • 1 marék friss petrezselyem

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 evőkanál citromlé

  • Só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

Tojások előkészítése: Tedd a tojásokat egy edénybe, önts rájuk hideg vizet, és forrald fel. Amint a víz forr, vedd le a hőmérsékletet közepesre, és főzd a tojásokat 10 percig. Ezután öblítsd le hideg vízzel, hogy lehűljenek, majd hámozd meg őket, és vágd kockákra.

 

Zöldségek előkészítése:

  • Az uborkát hámozd meg és vágd kis kockákra.

  • A paradicsomokat vágd félbe, majd szeletekre.

  • A paprikákat tisztítsd meg a magoktól és vágd kis csíkokra vagy kockákra.

  • A lilahagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre.

  • A jégsalátát mosd meg, csepegtesd le, majd tépd vagy vágd kisebb darabokra.

  • A petrezselymet aprítsd fel.

 

Összeállítás:

  • Egy nagy tálba tedd bele a felkockázott tojásokat, uborkát, paradicsomot, paprikákat, lilahagymát és jégsalátát.

  • Szórd rá az apróra vágott petrezselymet.

 

Öntet:

  • Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat és a citromlevet.

  • Sózd és borsozd ízlés szerint.

  • Öntsd rá a salátára, és óvatosan keverd össze, hogy minden hozzávalót bevonjon az öntet.

 

Tálalás:

  • Az elkészült tojássalátát tálald frissen, önálló ételként vagy köretként.