Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Hungarian
English
German
Kategóriák

Majonézes tojássaláta

2017. 01. 06. 15:44:00 Sági Zsolt - HillVital

Szereted a majonézes salátákat, de már meguntad a klasszikus francia- vagy krumplisalátát?

A majonézes tojássaláta nagyon jó választás. Sültek, húsok mellé remek kiegészítő. 

Hozzávalók:

- 6 db tojás

- 1 fej vöröshagyma (újhagyma még jobb, szárral együtt)

- 50 g majonéz

- 200 g tejföl

- 1 evőkanál mustár

- 0,5 mokkáskanál xilit

- 3 csipet só

- 1 csipet őrölt fehérbors

Elkészítés

A tojásokat alaposan megmossuk, a forrástól számítva 10 percig főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni. Egy tálban kikeverjük a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Ízlés szerint édesítjük, sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát (újhagymát) apróra vágjuk, majd belekeverjük az öntetbe. Megtisztítjuk a tojásokat, majd kockákra vágjuk. Legkönnyebben tojásszeletelővel tudjuk felkockázni. A főtt tojást beletesszük a szeletelőbe, és a szokásos módon felvágjuk. Ezután óvatosan megfogjuk, és 90 fokban elfordítjuk, visszatesszük a szeletelőbe, majd újra vágjuk. Az így felkockázott tojásokat a majonézes tálba tesszük, és óvatosan, hogy ne törjük össze, belekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, így az ízek hamarabb összeérnek. 

Majonézes tojássaláta recept