Szereted a majonézes salátákat, de már meguntad a klasszikus francia- vagy krumplisalátát?
A majonézes tojássaláta nagyon jó választás. Sültek, húsok mellé remek kiegészítő.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 1 fej vöröshagyma (újhagyma még jobb, szárral együtt)
- 50 g majonéz
- 200 g tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 0,5 mokkáskanál xilit
- 3 csipet só
- 1 csipet őrölt fehérbors
Elkészítés
A tojásokat alaposan megmossuk, a forrástól számítva 10 percig főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni. Egy tálban kikeverjük a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Ízlés szerint édesítjük, sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát (újhagymát) apróra vágjuk, majd belekeverjük az öntetbe. Megtisztítjuk a tojásokat, majd kockákra vágjuk. Legkönnyebben tojásszeletelővel tudjuk felkockázni. A főtt tojást beletesszük a szeletelőbe, és a szokásos módon felvágjuk. Ezután óvatosan megfogjuk, és 90 fokban elfordítjuk, visszatesszük a szeletelőbe, majd újra vágjuk. Az így felkockázott tojásokat a majonézes tálba tesszük, és óvatosan, hogy ne törjük össze, belekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, így az ízek hamarabb összeérnek.