Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Hungarian
English
German
Kategóriák

5 jel, hogy a májad túl van terhelve toxinokkal

2023. 09. 18. 12:31:00 hillvital.hu

 

Ha a máj funkciója gyengül vagy baj van, beszédes jelekkel üzen nekünk!

 

 

Ismerjük most meg az öt gyakori jelet

 

1. Májtáji fájdalom

Ha a hasad jobb felső részében, az alsó bordák tájékán érzel fájdalmat, akkor az nagy valószínűséggel a májad lesz. Általában ez egy tompa fájdalom, időnként azonban igen intenzívvé válik. A máj feladata, hogy méregtelenítse a szervezetet és segítsen a testnek a hulladék kiürítésében, valamint a bevitt táplálék tápanyagtartalmának feldolgozásában. Ha a máj megbetegszik, nem tudja rendesen ellátni a feladatát, fájdalmasan megduzzad és toxicitásra utaló jeleket küld. Az egyik ilyen jel a májtáji fájdalom.

 

2. A láb és a boka duzzanata

Ha figyelmen kívül hagyod a problémát, szegény májad megpróbálja rendbe hozni magát úgy, hogy hegszövetet hoz létre. Minél több hegszövet van rajta, annál keményebb számára teljesíteni a rá kiszabott feladatot, ami végül magas vérnyomáshoz vezet. Ez utóbbi okozza a folyadék felhalmozódását a lábakban (ödéma). Ez érintheti a lábakat, a vádlit és a combokat is. 

 

3. Allergiás tünetek

Nagyon gyakran az allergiák túlterhelt és lelassult máj következményes tünetei. Ha túl sok méreganyag szaporodik fel a szervezetben, azt allergiás reakcióval kezeli le a test, és különböző vegyi anyagokat szabadít fel, amelyek viszkető kiütéseket okozhatnak. Az egészséges máj tökéletesen megtisztítja a vért a káros molekuláktól, és kiküszöböli azok lehetséges allergén hatását a testre nézve.

 

4. Sárga bőr és sárga szem

Amikor a szemünk vagy a bőrünk elkezd sárgulni, azt tudományosan is sárgaságnak hívják. A sárgaság önmagában nem betegség, hanem tünete a lehetséges problémáknak. Normális esetben a sárgaság akkor jelenik meg, ha a beteg máj miatt a szervezetben túl sok bilirubin* képes felhalmozódni (egy sárga színanyag, amely az elpusztult vörösvérsejtek lebomlása során keletkezik.) 

 

5. Krónikus fáradtság

A krónikus fáradtság szindróma egy hosszabb influenzaszerű betegséghez hasonlít. A definíció szerint legalább 6 hónapon keresztül fennálló tüneteket kell ahhoz tapasztalni, hogy krónikus fáradtság diagnózisa felállítható legyen. Ennek oka a máj mérgezése. A máj nagymértékben hozzájárul a szervezet energiaellátásához. A glükózt glikogénné alakítja, ezáltal energiát biztosítva a későbbi felhasználáshoz. Az egészséges máj, ha szükséges, étkezések között ezt glükóz formájában a vérbe juttatja a sejtek számára tápanyagként. A beteg máj azonban erre nem képes.

 

Nem kell kétségbe esni, ha a fenti tüneteket már észlelted. A máj képes meggyógyítani önmagát, csak időt kell neki adni és felhagyni a destruktív életmóddal. A máj megtisztítása az egészséges szokásokról szól. Érdemes beszerezni májat támogató természetes gyógynövénykészítményeket is és megbarátkozni a vízzel és a cukormentes teákkal, mint szomjoltó folyadékkal.

 


A HillVital kínálatában az egyik legjobb májtisztító tea is megtalálható, ami nem más mint a MÁRIATÖVIS tea