Mire jó a mandulaliszt?
Most bemutatjuk neked!
Amikor lisztről van szó, akkor rögtön mindenki a búzalisztre gondol. Pedig manapság már többféle egészséges lisztfajta is létezik. Ilyen a mandulaliszt is ami kiemelkedik az összes közül. Nagyon finom és egészséges is de még megannyi előnye van. Ezeket ismerheted most meg.
A mandulaliszt cukortartalma és szénhidráttartalma is rendkívül alacsony.
Gazdag rostokban és fehérjében is.
Nagyon jó vas, magnézium, riboflavin, kálium, E-vitamin és kalciumforrás. Akár diétázni akarsz, akár teljes életmódot akarsz váltani, a mandulaliszt lehet a legjobb választás a számodra. A mandulalisztet mindenkinek be kell illesztenie az étrendjébe, mivel csakis jótékony hatásokkal rendelkezik. Teljesen gluténmentes a mandulaliszt. Azok is fogyaszthatják bátran akik gluténérzékenyek vagy kontroll alatt kell tartaniuk a glikémiás indexüket.
A mandulaliszt mire jó még?
Gazdag tápanyagokban a mandulaliszt.
Sok makro tápanyagot tartalmaz: nagyon jó forrása a szénhidrátnak, a fehérjének és a zsíroknak. Egész pontosan számokban egy negyed csésze mandulaliszt 4,6 gramm szénhidrátot, 5,2 gramm fehérjét és 3 gramm telítetlen zsírt tartalmaz. A szénhidrát arról gondoskodik, hogy az agy megkapja a megfelelő energiát, a fehérje segít a sejtnövekedést, a telítetlen zsírok mint az omega3- és omega-6 zsírsavak pedig nagyon jók a szívnek és az agynak is. A mandulaliszt tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat is. Megtalálható benne az E-vitamin, a vas, a magnézium, a kalcium és a kálium is.
Az E-vitamin fontos antioxidáns aminek segítségével megelőzhető a sejtkárosodás, csökkenthető a szívbetegség és a stroke kockázata is.
A kalcium elengedhetetlen a csontok és a fogak számára addig a kálium segíti szabályozni a vérnyomást. A mandulalisztet nagyon jól lehet kombinálni egyéb más hozzávalókkal is mint pl.(gyümölcs, zöldség, tojás, kókusztej, méz). A mandulalisztet süteményekhez is fel lehet használni.