Kiváló karácsonyi sütemény lehet ez a kakaós alapú desszert. Nézzük is, hogy milyen hozzávalókra van szükséged a márványos tészta recepthez.
Hozzávalók a kakaós tésztához:
- 2 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávés kanál sütőpor
- 1 kávés kanál kakaópor
Hozzávalók a vaníliás-citromos tésztához:
- 2 tojás
- 3 evőkanál cukor
- egy fél vaníliarúd
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávés kanál sütőpor
Hozzávalók a mogyorós tésztához:
- 2 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 kávés kanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál őrölt mogyoró
Hozzávalók a vanília krémhez:
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- egy fél vaníliarúd
- 2 evőkanál liszt
- 4 tojássárgája
A kakaós tésztához ki kell keverni a tojássárgájat a cukorral, aztán add hozzá a sütőporos lisztet, a kakaóport és a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A vaníliás citromos tésztához a tojássárgákat a cukorrral, valamint a vanília belsejével és a reszelt citromhéjjal együtt keverd ki. Ezután add hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tojáshabot. A mogyorós tésztához a tojássárgákat a cukorral és fahájjal keverd el, forgasd bele a mogyorót és a tojáshabot.
Egy magas falú formába egymás után öntsd bele a 3 féle tésztát. Süsd meg 180 fokos sütőben, aztán pedig borítsd ki a formából. A vanília krémhez forralj fel tejet a cukorral és a vaníliarúddal. Keverd el a lisztet a tojássárgákkal és a hideg tejjel együtt, ezután kis lángon kevergetve add hozzá a forró tejhez. Ha a krém besűrűsödött azután ki kell hűteni. Nagyszerűen tálalható a kész süteménnyel a krém.