Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mandulás – meggyes piskóta

2016. 07. 27. 14:06:00 Sági Zsolt - HillVital

A mandulás meggyes piskóta kiváló desszert lehet a családnak.

Hozzávalók:

3 ek. teljes kiőrlésű liszt

3 tojás

2 ek. xilit

1 ek. kakaó

2 ek. darált mandula vagy mogyoró

10-15 dkg meggy vagy málna

½ sütőpor

1 csipet só

vaj a tepsi kikenéséhez
 

Elkészítése:

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Elektromos habverővel a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a xilitet, a sót, a kakaót, és habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjék felvert habját. Beleszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sütőport. Belekavarjuk a darált mandulát (mogyorót, diót) is. Vajjal kikent és lisztezett kerek tepsiformába öntjük. A tetejére rászórjuk a gyümölcsöt. Előmelegített 180-190 fokos sütőben megsütjük, kb. fél óra. Kínálhatunk mellé házi lekvárt vagy fagyit, de magában is ízletes.

Mandulás meggyes piskóta receptje.

Tartalomhoz tartozó címkék: mandula meggy piskóta ⤷Receptek