Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Mandulás – meggyes piskóta

Mandulás – meggyes piskóta

Sági Zsolt - HillVital
2016. 07. 27. 14:06:00

A mandulás meggyes piskóta kiváló desszert lehet a családnak.

Hozzávalók:

3 ek. teljes kiőrlésű liszt

3 tojás

2 ek. xilit

1 ek. kakaó

2 ek. darált mandula vagy mogyoró

10-15 dkg meggy vagy málna

½ sütőpor

1 csipet só

vaj a tepsi kikenéséhez
 

Elkészítése:

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Elektromos habverővel a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a xilitet, a sót, a kakaót, és habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjék felvert habját. Beleszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sütőport. Belekavarjuk a darált mandulát (mogyorót, diót) is. Vajjal kikent és lisztezett kerek tepsiformába öntjük. A tetejére rászórjuk a gyümölcsöt. Előmelegített 180-190 fokos sütőben megsütjük, kb. fél óra. Kínálhatunk mellé házi lekvárt vagy fagyit, de magában is ízletes.

Mandulás meggyes piskóta receptje.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 
Tartalomhoz tartozó címkék: mandula meggy piskóta ⤷Receptek

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!